Kyckling äpple-curry i Crock Pot Express
Jag gillar verkligen min nya kökskompis Crock Pot Express. Den kan ju göra allt-ish. Idag testade jag att laga favoriträtten Kyckling äpple-curry i Crock Pot Express. En helt otroligt smakrik och krämig kycklingrätt som älskas av hela familjen (och alla andra som har testat). I en Crock Pot blir kycklingen perfekt tillagad, löken mjuknar och får supergod smak och såsen är så god att man vill slicka tallriken när man inte orkar en tugga till av den goda maten.
Denna gång testade jag slowcook-funktionen på Express Multicookern. Det smidiga är att man kan göra allt i ett. Bryna och slow cooking. Man slipper hålla på med separat stekpanna eller flytta innergrytan, för de modeller som klarar det, fram och tillbaka till spisen. Resultatet blev precis lika bra som i min vanliga Crock Pot. Magiskt gott och en rätt jag kan äta om och om igen!
Kyckling äpple-curry, 4 port
800 g kycklingfilé
olja till stekning
3 gula lökar skalade och skurna i tunna skivor
2 vitlöksklyftor finhackade
1 msk curry
2 msk vetemjöl
3 msk kycklingfond
1 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
2 1/2 dl kaffegrädde alt 1 dl vispgrädde
3 tomater skållade skurna i tärningar
Kryddgrönt att strö över
Sätt på Brown/sauté 20 min. Bryn kycklingen runt om i lite olja, salta och peppra. Flytta kycklingen från grytan. Stek lök och vitlök mjuka. Blanda ner curryn och låt bryna något. Rör i mjöl och späd med kycklingfond och äppeljuice. Stäng av Brown/sauté. Lägg ner kycklingen. Sätt på Slow cook och tillaga på låg effekt i 4,5 timme. Häll i grädde och låt gå ytterligare 30 minuter på hög effekt. Smaka av såsen med salt och peppar. Vid servering, lägg på skållade tomater och strö över kryddgrönt. Servera med pasta.
Senaste kommentarer