Glutenfria wrapsbröd

Glutenfria wrapsbröd

Glutenfria wrapsbröd

Något jag varmt vill rekommendera är att baka era egna wrapsbröd, tortillabröd eller vad man nu vill kalla dom. Wrapsbröd att ha till tacos, korvrullar, fyllda matiga smörgåsar eller vad man nu vill fylla wrapsen med. Jag ska villigt erkänna att jag oftast köper färdiga wrapsbröd i affär, men hembakat är godast! Ett av mina bästa recept är oemotståndliga glutenfria wrapsbröd. Jag har själv inte kommit på receptet utan det är från kokboken Good Food – glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin av Kristin Kaspersen.

Degen till bröden är mycket lätt att röra ihop. Sedan är det bara att kavla ut runda kakor och grädda i varm, torr panna. Degen håller ihop bra och det är inga problem att få dom riktigt tunna. Resultatet blir mjuka, gyllene vackra bröd. Majsmjölet sätter prägel på brödet med sin lena, milda, lite söta smak. Majsmjöl är naturligt glutenfritt och är ett lättsmält mjöl som är snällt mot känsliga magar, både för vuxna och barn. Resultatet blir ett gudomligt gott bröd som man kan njuta av närhelst det finns tillfälle!

Jag passade på att baka dubbel sats, då brödet går utmärkt att frysa.

Helt oemotståndliga bröd!

Helt oemotståndliga bröd!

Wrapsbröd, 10-12 st

2 dl vatten
2 dl yoghurt 3% (eller 2 dl lättkvarg)
3/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
4 msk fiberhusk
1 dl rismjöl eller mandelmjöl
ca 1 dl majsmjöl + extra till kavling

Blanda samman vatten, yoghurt och salt i en bunke. Rör ner bakpulver, bikarbonat och därefter fiberhusk och mjöl. Rör till en fast deg. Låt vila ca 10 minuter. Forma till 10-12 runda bollar. Kavla ut bullarna med majsmjöl till tunna, runda bröd. Stek dom i en torr stekpanna utan fett, 1-2 minuter per sida. Torka bort eventuellt överblivet mjöl ur stekpannan mellan varje omgång. Förvara under handduk i väntan på servering. Går bra att förvara till dagen efter i kylen eller i frysen för längre förvaring.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *