Taku-Taku

Taku-Taku i Teatern Ringens centrum.

Taku-Taku i Teatern Ringens centrum.

Här hittar ni denna pärla signerat Sebastian Schauermann.

Här hittar ni denna pärla signerat Sebastian Schauermann.

 

För drygt ett år sedan var jag på ett event för vegansk Ben & Jerry-glass. Eventet höll till på restaurang Taku-Taku, som då hade lokaler på Paradiset Söder. Förutom glass bjöds det på Taku-Takus fantastiska mat signerat Sebastian Schauermannn – kock, vd och grundare till restaurangen. Så gott! Sedan dess har jag suktat efter att äta denna goda veganska fast streetfood igen och idag blev det äntligen av. Inte en dag försent!

Det finns alltid plats för dessert!

Det finns alltid plats för dessert!

Taku-Taku serverar slow cooked fast food, lagad på enbart veganska råvaror. Trots att maten är helt vegansk behöver man inte vara vegan för att gilla och äta maten. Tanken är att vara inkluderande och även locka köttätare. 90 procent av alla restaurangens gäster är varken veganer eller vegetarianer. Inspirationen till smakerna hämtas från hela världen. Menyn består framförallt av smårätter som tacos, yum buns, fyllda salladsblad och bowls med valfria fyllningar. Det finns också sallad, nudlar, sötsaker och juicer och det går även att handla med sig hemgjorda såser, inläggningar och kryddblandningar. Allt tillagas från grunden på 100% naturliga råvaror. Färska tortillas bakas dagligen och alla grönsaker hanteras på plats i varje restaurang.

Katsu-Don.

Katsu-Don.

Otroligt vackert presenterad rätt.

Otroligt vackert presenterad rätt.

Pankofriterad ärttempeh med tillbehör.

Pankofriterad ärttempeh med tillbehör.

Taku Taku startade sin första restaurang 9 maj 2017 och det har gått fort sedan dess. Restaurangen finns idag på fyra olika ställen – Paradiset Matmarknad i Sickla, Teatern Götgatan, Brännkyrkagatan 62 och i Hötorgshallen. Planen är att ha 30 restauranger inom några år.

Själv besökte jag det senaste restaurangtillskottet som ligger i Teatern i Ringens centrum. Jag köpte en av de senaste nyheterna på menyn, Katsu-Don. Katsu-Don betyder risskål med tonkatsu, friterad fläskkotlett. På Taku-Taku byts köttet ut mot ärttempeh. Jag åt alltså en bowl med pankofriterad ärttempeh serverat med ris eller quinoa, katsusås, mungbönor, spenat, kimchi och misomajjo. Ärttempehn var krispig på utsidan och saftig och smakrik på insidan. En sådan god kombo! Tillsammans med tillbehören blev det en mycket god, färggrann och mättande måltid.

Chimichanga.

Chimichanga.

Friterad vetetortilla med söt fyllning.

Friterad vetetortilla med söt fyllning.

Jag är född med en efterrättsmage. Finns alltså alltid plats för dessert! Jag köpte söt chimichanga. Det är friterade tortillarullar fyllda med jordgubbar och havrefraiche, rullade i socker och kanel. Alltså galet gott!  Som jag skrev på Instagram: Dessa små pannkakor-ish fick molnen att skingras, gaserna att lätta och surheten att surna. Matmagi! Måste testa att göra hemma själv!

Till Taku-Taku kommer jag garanterat tillbaka!

Till Taku-Taku kommer jag garanterat tillbaka!

Ett besök på Taku-Taku kan jag alltså verkligen rekommendera! Jag kommer garanterat komma tillbaka då det fanns så mycket gott att välja bland.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Liene skriver:

    Å det här är perfekt för mig för jag äter kött och fisk men älskar vegansk mat! utan vegans mat som grund mår jag inte lika bra och pigg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *