Reset your table

Reset your table

Reset your table

Den tekniska utvecklingen letar sig även in i hur vi äter vår middag. Här äter vi live tillsammans med personer på andra sidan jorden.

Den tekniska utvecklingen letar sig även in i hur vi äter vår middag. Här äter vi live tillsammans med personer på andra sidan jorden.

Måltiden har länge haft stor betydelse i människors liv. God mat hör till gott umgänge. Sättet vi äter på och vad vi äter förändras över tid. Tekniken får allt större roll i våra sociala liv och därmed även måltiderna, vi blir allt mer medvetna kring vad vi lägger på tallriken, familjekonstellationer förändras vilket påverkar vardagen och måltiden, och så vidare. Reset your table är en utställning som utforskar nya former och normer kring måltiden. En utställning som syftar till att inspirera till att omdefiniera middagen och skapa det nya dukade bordet. Bakom utställningen står det finska märket Iittala som även lanserar en ny färg för Teema Timi Collection. Utställningen är öppen på Wetterling Gallery, i Kungsträdgården. 6 feb, kl. 14.00–17.30, 7-9 feb, kl. 11.00 -17.30.

Underbart vackert porslin från Iittala.

Underbart vackert porslin från Iittala.

Dagens hälsosamma lunch hade kocken Sami Tallberg komponerat.

Dagens hälsosamma lunch hade kocken Sami Tallberg komponerat.

En minst sagt nyskapande och annorlunda lunch!

En minst sagt nyskapande och annorlunda lunch!

En närmare bild på huvudrätten.

En närmare bild på huvudrätten.

Jag besökte utställningen vid presslunchen för lanseringen av den nya färgen på Teema Timi Collection. Oerhört intressant att se hur vi via dukning kan omdefiniera middagen och skapa flexibilitet. Medvetenheten vad vi lägger på tallriken förtydligades via den lunch stjärnkocken Sami Tallberg bjöd på. En mycket nyskapande, extremt hälsosam och annorlunda lunch som bestod av tre rätter. Till förrätt Biohacker’s appetizer. Det var ett fat med bubbelvatten och vitaminer, tex vitlök, gurkmeja och spirulina. Själva huvudrätten var en skål Lapland matsutake (en mycket nyttig svamp) & nordic coconut (svart ris kokat med kokosmjölk). Efterrätten BioMed miracle pudding with cacao, liquid black gold (en pudding med kakao som blandas med kokosmjölk till en typ av chokladpudding). Vet inte om alla uppskattade maten, men jag tyckte det var gott! Tog faktiskt två portioner av både huvud- och efterrätt (man måste ju bli mätt).

Gillar ni glas, porslin och dukning är denna utställning mycket sevärd!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Agnieszka skriver:

    Kul att se bilder från utställningen. Verkar helt klart sevärd 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *