Glutenfritt knäcke med grönsaker och superfrön

Jag har på sistone skrivit mycket om den gröna trenden som råder. Den går igen i kokböcker, restauranger och mataffären. Utbudet av vegetariska produkter ökar för varje dag och vi är många som går över till en mer grönsaksbaserad kost, både av hälsoskäl och omsorg om vår miljö. I mataffären har vi senaste tiden stött på nyheter som Korvish och Järpish, Rotfruktsbröd, gröna Veggie-rätter, vegetariska biffar, etc. Dricka hälsojuicer och baka in grönsaker i maträtter, bröd, korvar och biffar är ett smart sätt och enkelt sätt att få i sig mer grönt. Att den gröna trenden nu även nått knäckebrödshyllan känns därför inte särskilt förvånande. Nyheten är ett glutenfritt knäcke med grönsaker och superfrön från Friggs.

Glutenfritt knäcke med grönsaker och superfrön

Glutenfritt knäcke med grönsaker och superfrön

Knäckebrödet kommer i två smaker: Tomat & Sesamfrö och Spenat & Svart sesamfrö. De är bakade på majs- och bovetemjöl vilket gör dem naturligt glutenfria. Grönsakerna i knäcket ger inte bara ett grönsakstillskott utan förhöjer även smaken. Superfröna ger också smak och bra energi. Knäcket passar utmärkt att äta som det är, gärna med ett gott och matigt pålägg. Det blir då perfekt som nyttigt och enkelt mellanmål under dagen eller före och efter träning. Passar också fint till ostbrickan.

Tunt, krispigt och smakrikt!

Tunt, krispigt och smakrikt!

Friggs glutenfria knäckebröd lanserades för första gången våren 2016. Jag gav då det tunna, krispiga och smakrika brödet tummen upp. Det nya knäcket är lika tunt och krispigt men smakerna är faktiskt ännu lite godare. Min favorit blev den med spenat. Riktigt gott och ett bröd jag kommer köpa hem framöver!

Nu undrar jag, vad blir nästa gröna(re) produkt?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *