True Gum

True Gum
True Gum

(produktprov, ej betalt samarbete) Alla har vi någon dålig vana. Jag har flera stycken, egentligen på tok för många. En är att jag dricker mycket Pepsi Max/Cola light/Nocco och liknande. Sockerfri dryck alltså. En annan är att jag tuggar mycket tuggummi. Tycker inte om att ha ett och samma tuggummi inne i munnen länge, utan spottar ut och tar nytt lite väl ofta. Blir dyrt i längden. Den rosa Extra är min favorit. Nu har jag testat tuggummit True Gum som bland annat finns att köpa på Coop och på nätet.

Sockerfritt tuggummi som inte innehåller plast.
Sockerfritt tuggummi som inte innehåller plast.

True Gum är ett sockerfritt tuggummi och det unika med produkten är att det inte innehåller plast. Istället innehåller det juice från Sapodillaträdet som växer i Centralamerika. Alla komponenter i tuggummit måste ha ett naturligt ursprung. Därför finns det inget aspartam, artificiella färgämnen eller oönskade kemikalier i tuggummit. Det innebär att det också är hundra procent biologiskt nedbrytbart och kan alltså slängs i komposten efteråt. Kan tilläggas att det även är veganskt för er som eventuellt undrar.

100% biologiskt nedbrytbart.
100% biologiskt nedbrytbart.

Tuggummit finns i fyra smaker: Ingefära & gurkmeja, Mint & matcha, Hallon & vanilj och Lakrits & eukalyptus. Hallon & vanilj är ett tuggummi helt i min smak. Sött, gott och håller smaken relativt länge. Fin konsistens på tuggummit. Räcker med ett i munnen åt gången. Mint-tuggummi är egentligen inte min melodi men Mint & matcha hade en fräsch och god mintsmak och precis som för Hallon & vanilj håller den smaken länge och har en fin konsistens. Mattias som gillar mint gav tummen upp.

Tuggummit finns i fyra smaker: Ingefära & gurkmeja, Mint & matcha, Hallon & vanilj och Lakrits & eukalyptus.
Tuggummit finns i fyra smaker: Ingefära & gurkmeja, Mint & matcha, Hallon & vanilj och Lakrits & eukalyptus.

Min enda invändning är priset, cirka 19,95 kr per ask. Med tanke på hur kort tid jag har ett tuggummi i munnen kommer det bli dyrt om jag fortsätter handla True Gum. Men bättre för miljön!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Emma Bohlin skriver:

  Tack för tipset 👍 Det ska jag prova ☺️

 2. Yolanda skriver:

  Låter bajs! 🙂

 3. Yolanda skriver:

  Nice* menade jag, haha

 4. Jessica Sundberg skriver:

  Hahaha 🙂 🙂 🙂

 5. Jessica Sundberg skriver:

  Ja nice känns mer beskrivande *fniss*
  Kram och tack för att du är snäll och lämnar fotspår på bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *