Restaurang Grossmanns (GQ)

Igår kväll var jag och Mattias och åt middag på restaurang Grossmanns (eller restaurang GQ). Vi hade fått en Smartbox Bon Apetit i julklapp som vi valde att nyttja på denna restaurang. Och vilken fullträff! Vi tog taxi dit från vårt hotell. Väl på plats blev vi tilldelade ett underbart fönsterbord.

I priset ingick en trerätters-meny. Vi valde dock att byta efterrätten mot en dyrare huvudrätt och det visade sig vara för oss ett bra val.

Vi hade redan druckit en flaska skumpa på hotellet så till förrätten som var en råraka med löjrom, rödlök, gräslök och gräddfil tog vi ett mycket gott och fruktigt vitt vin. Fantastiskt! Kocken och tillika ägaren kom själv ut och serverade och presenterade förrätten.

Sedan fick vi helt fantastiskt gott bröd (tre olika sorter), smör och olivolja. Allt presenterades noga. Brödet var så gott och varmt att vi senare tog in en brödkorg till.

Efter förrätten fick vi en mellanrätt. En hemgjord liten lammkorv i bröd med en pepparrotskräm på.

Till huvudrätt valde vi fransk blodanka som serverades i två serveringar. I första var det anklever, ankbröst och puylinser. I andra anklår med potatisterrin. Vilka underbara uppläggningar och fantastiska smaker. Till detta drack jag en äppelcider som var helt klockren till maten. Allt presenterades och servicen var toppen! Jag var helt lyrisk.

Efterrättsmenyn bjöd på mycket gott men jag hade på förhand bestämt att jag ville göra en repris på fikat på Espresso House istället. Vi tackade personalen och ägaren för en fantastisk upplevelse och tog taxi till favoritfiket.

Precis som sist valde jag en stor chai latte, morotskakemuffins och pricken över i:et chokladbollen. Sååå gott! Mätta och nöjda gick vi de få meterna tillbaka till hotellet för mys på rummet!

Kan verkligen rekommendera Grossmanns och jag kommer garanterat tillbaka!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.