Christian Olsson gästspelar på Kalf & Hansen

Christian Olsson gästspelar på Kalf & Hansen

Christian Olsson gästspelar på Kalf & Hansen

En av mina favoritrestauranger här i Stockholm är Kalf & Hansen. De har i dagsläget två restauranger men är på jakt efter en ytterligare lokal. De levererar också maten som serveras ombord hos SJ  Jag har besökt restaurangen vid Mariatorget flera gånger och älskar mat, service och koncept. Supergod hälsosam mat, 100 % ekologisk och närproducerad. Det är inte bara jag som hyllar denna lilla pärla. De utnämndes nyligen till Årets hållbara krog 2017 i hård konkurrens tillsammans med Fäviken och Agrikultur.

Massor av gott på menyn.

Massor av gott på menyn.

Lunchrusning!

Lunchrusning!

Juryns motivering säger allt. Årets vinnare är en krog som inte bara lagar god mat i säsong utan även tar med allt runt omkring. Här har hjärtat varit med länge och kärleken till ekologisk mat är något som det aldrig tummas på. KRAV-märkt och ekologiskt till 100 procent och råvaror efter säsong. Hos Kalf & Hansen tummas inte på något: maskiner, kläder och inredning ska påverka jorden så lite som möjligt och överbliven mat tas till vara eller reas ut. Som på räls når nu krogens ekomat ut i stora delar av landet. En krog som är inspirerande, självklar, hållbar och framtiden.

Varor i säsong november.

Varor i säsong november.

Lokala producenter.

Lokala producenter.

Då och då gör olika kända personer gästspel på restaurangen. Bland tidigare gästkockar återfinns Sebastien Boudét, Salem Al Fakir, Magnus Lidehäll, Vincent Pontare, Paul Svensson och My Feldt. Just nu gästspelar musikern Christian Olsson. Han har tidigare varit frontfigur i Göteborgsbandet Fibes, Oh Fibes! och är nu aktuell som soloartist med OLSSON. Christian är uppvuxen i Lerum utanför Göteborg och bodde granne med svampskogen på västkusten. Hans gästmeny är en hyllning till uppväxten och lyxen att ha skog och natur nära sig att fritt utforska. Rätten heter Lerum och består av Svampfrikadeller med tandoorikryddad sötpotatis, en sallad på äpplen och jordärtskocka och en syrlig yoghurt. Allt självklart ekologiskt.

Missa inte den goda, ekologiska drycken och de fantastiska bakverken!

Missa inte den goda, ekologiska drycken och de fantastiska bakverken!

Riktigt mysig liten restaurang vid Mariatorget.

Riktigt mysig liten restaurang vid Mariatorget.

Gästmenyn serveras från 25 oktober och en månad framåt på båda Kalf & Hansens restauranger till priset 120 kr. På Mariatorget kommer det även finnas möjligheten att köpa en för gästspelet särskild inköpt öl från Rådanäs bryggeri, och då till ett meny pris av 180 kr.

Fantastisk service!

Fantastisk service!

Lerum to go!

Lerum to go!

Jag var och åt Lerum idag. Svampfrikadellerna var nog de godaste frikadellerna jag ätit på Kalf & Hansen. Mjukt, smakrikt inre med krispigt yttre. Sötpotatis är jag ett stort fan. Den här var perfekt bakad, mjuk och krämig. Ganska kryddstark med smak av orienten. Krispiga äpplen och jordärtskockor, torkad portabello, massa gott grönt och krispiga frön (eller var det nötter). Mums!

Restaurangen var full med folk, riktigt poppis ställe. Trots detta höll personalen som vanligt sitt lugn och höga klass. Har ni ännu inte varit här, passa på att göra ett besök medan Lerum finns på menyn!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *