Revansch!!!
Jag har skrivit det förut men det skadar inte att upprepa sig. Kyckling i god sås är världens godaste och bästa bjudrätt. Har du ännu inte testat att laga denna så gör det. Du missar något stort annars!!!
Det är omöjligt att misslyckas med denna rätt – trodde jag fram till förra helgen. Jag tänkte att jag skulle byta ut grädden mot matlagningsgrädde och creme fraichen mot lätt creme fraiche. Jag böt också ut kycklingen mot fläskkarré. Jag har bytt ut kycklingen mot kött förut i denna rätt och det har blivit lika bra som med kyckling. Men kombinationen fläskkött (mycket insprängt fett jämfört med kycklingfilé) och lättprodukter funkade INTE. Gräddblandningen skiktade sig och det såg ut som om man hällt olja rakt i formen. Rejält med olja dessutom. Smaken var det inget fel på men vi kastade det mesta. Jag var deppad hela kvällen sen…
Idag var det därför dags för revansch!!! Denna gång följde jag receptet slaviskt med kyckling och full-fat produkter. Resultatet blev den ljuvliga underbara rätt jag ofta drömmer om när magen kurrar. Ris och sallad till maten. MUMS!!!
Kycklingfiléer i sås, 6 port
6 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
½ dl soja
2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Lägg kycklingfiléerna i en form. Salta och peppra. Blanda allt till såsen och häll över kycklingen. In i ugnen, 175 C, ca 1 1/2 timma. Vänd gärna kycklingen ett par gånger under tiden så den riktigt får gotta sig i såsen från alla håll och bli mör!
Senaste kommentarer