Rostade mandlar i gröten

För ett tag sedan fick jag hem en liter Alpro Almond Drink som jag nu äntligen har testat. Den har legat i kylen och pockat och lockat. Jag testade den till frukostens havregrynsgröt (havregryn, linfrö, chiafrö, mosad banan). I vanliga fall har jag Alpro Sojamjölk till gröten, men idag testade jag alltså mandelmjölken istället.

Mandelmjölken hade en mycket tydlig smak av rostad mandel. Sötman var precis lagom. En kort sammanfattning är helt enkelt att den var god!

Dels drack jag mjölken som den var, dels hade jag den till gröten. Att dricka den som den är istället för vanlig mjölk är inget för mig personligen (å andra sidan dricker jag väldigt sällan vanlig mjölk som den är), men i gröten passade den bra. Jag skulle kunna tänka mig att den även är mycket god till en müsli fullspäckad med mandlar och andra nötter. Helt klart är mandelmjölken ett bra komplement till sojamjölken. Om jag måste välja mellan mandelmjölk och sojamjölk skulle jag dock utan tvekan välja sojamjölk. Jag är barnsligt förtjust i den!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Mandelmjölk.. låter.. spännande haha men kanske inget för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *