Gör lasagnen ännu mer hälsosam och glutenfri
En av min och familjens favoriträtter är lasagne. En lasagne går att variera på massor av olika sätt. Med köttfärs, vegetarisk, med lax eller kyckling, tacolasagne, med vanliga lasagneplattor eller med squash, med bechamelsås eller keso, med eller utan ost – ja, variationsmöjligheterna är enorma! Nu kommer en nyhet från Risenta som gör lasagnen ännu mer hälsosam och glutenfri fast lika god.
Risentas har precis lanserat lasagneplattor gjorda av sojabönor. Plattorna är gjorda på 100 procent sojabönor, är rik på protein, glutenfri och ekologisk. Passar därför extra bra om man vill göra en helt vegetarisk lasagne då den höga proteinhalten gör att pastan kan kompletteras med endast en god och smakrik sås.
Jag testade att byta ut mina vanliga lasagneplattor mot bönlasagne i min klassiska köttfärs- och bechamellasagne och fick ett lika bra resultat som vanligt. Smaken på bönplattorna skiljer sig inte mycket från vanlig pasta och med så mycket smaker från köttfärssås och bechamelsås var det omöjligt att märka något alls. Lika god som vanligt alltså men mer näringstät, mer mättande och glutenfri fick vi på köpet. Toppen och tummen upp!
Senaste kommentarer