Gör lasagnen ännu mer hälsosam och glutenfri

En av min och familjens favoriträtter är lasagne. En lasagne går att variera på massor av olika sätt. Med köttfärs, vegetarisk, med lax eller kycklingtacolasagne, med vanliga lasagneplattor eller med squash, med bechamelsås eller keso, med eller utan ost – ja, variationsmöjligheterna är enorma! Nu kommer en nyhet från Risenta som gör lasagnen ännu mer hälsosam och glutenfri fast lika god.

Gör lasagnen ännu mer hälsosam och glutenfri

Gör lasagnen ännu mer hälsosam och glutenfri

Risentas har precis lanserat lasagneplattor gjorda av sojabönor. Plattorna är gjorda på 100 procent sojabönor, är rik på protein, glutenfri och ekologisk. Passar därför extra bra om man vill göra en helt vegetarisk lasagne då den höga proteinhalten gör att pastan kan kompletteras med endast en god och smakrik sås.

En klassisk lasagne men där den vanliga pastan är ersatt med bönpasta.

En klassisk lasagne men där den vanliga pastan är ersatt med bönpasta.

Jag testade att byta ut mina vanliga lasagneplattor mot bönlasagne i min klassiska köttfärs- och bechamellasagne och fick ett lika bra resultat som vanligt. Smaken på bönplattorna skiljer sig inte mycket från vanlig pasta och med så mycket smaker från köttfärssås och bechamelsås var det omöjligt att märka något alls. Lika god som vanligt alltså men mer näringstät, mer mättande och glutenfri fick vi på köpet. Toppen och tummen upp!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *