Rulla egna köttbullar

I lördags vaknade barnen jättetidigt och givetvis vaknade jag av deras glada pladder. Försökte somna om men det gick inte. Istället steg jag upp, tog en dusch och medan barnen låg och kollade på tv ställde jag mig sedan i köket och passade på att förbereda en omgång hemrullade köttbullar. Kan vara bra att ha i reserv i frysen. Hysteriskt eller smart?!

Det tar egentligen inte så lång tid. Det jobbigaste måste väl vara att finriva löken i så fall och forma själva köttbullarna. Totalt kanske det tog 20 minuter. Knepet sedan är att tillaga köttbullarna på en plåt i ugnen. I princip sköter de då sig själva. Man behöver bara skaka runt plåten ett par tre gånger under tiden. Visst, man får inte den där lite knapriga ytan på köttbullarna, men de blir mycket nyttigare då man steker utan fett och garanterat mycket saftigare. Win-win alltså. Vill man ha ytan kan man vid serveringstillfället bara lite lätt steka på dom någon minut i en het panna.

Jag tänkte rulla mina egna köttbullar till jul också. Hur gör du till jul? Köper du färdiga eller rullar du dina egna?

Köttbullar, ca 4 port

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 gul lök
500 g nötfärs
salt+peppar

Jag tog 1/2 dl ströbröd och 1 dl vatten och detta fick stå i ca 10 min. I med en finriven gul lök, 500 g nötfärs, salt och peppar. Blanda, forma till runda köttbullar med sked doppad i vatten och ner i en ugnsplåt. Stek i ca 20-25 minuter i 200 grader.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Angelica skriver:

    Vad kul att du är med och tävlar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.