Runda godbitar
Kvällens middag blev köttfärsbiffar med kokt potatis, löksås, hemgjord lingonsylt och grönsaker. Gryyyyymt gott! Jag tillagar biffarna i ugn (200 grader i ca 20 min) och får på det sättet inte bara magrare biffar genom att slippa steka i smör i panna utan får även saftigare och godare biffar. Att man slipper stekos och tid vid spisen är ytterligare bonus. Vem vill stå vid spisen en så härlig kväll som denna med klarblå himmel och strålande sol och värme i luften?!
Köttfärsbiffar, 4 port
8oo g köttfärs
5 msk ströbröd
1 1/2 dl vatten eller mjölk
1 finriven gul lök
1 msk kalvfond
1 ägg
salt + peppar
Blanda vatten eller mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla i ca 10 min. Blanda köttfärs, finriven lök, kalvfond, ägg, salt och peppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet. Forma till biffar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugn på 200 grader i ca 20 minuter. Häll av vätska från plåten lite då och då för att undvika att biffarna kokas i ugnen.
Löksås
2 gula lökar
2 msk smör
1 dl vatten
1 msk lökfond
1 tsk soja
2 dl mjölk alt matlagningsgrädde alt vispgrädde
salt, peppar
Skär löken i skivor och stek dem mjuka i smör. Häll på vattnet under tiden så de inte blir brända. När löken är mjuk häller man i grädde, fond, soja, salt och peppar. Låt puttra några minuter.
Senaste kommentarer