Runda godbitar

Kvällens middag blev köttfärsbiffar med kokt potatis, löksås, hemgjord lingonsylt och grönsaker. Gryyyyymt gott! Jag tillagar biffarna i ugn (200 grader i ca 20 min) och får på det sättet inte bara magrare biffar genom att slippa steka i smör i panna utan får även saftigare och godare biffar. Att man slipper stekos och tid vid spisen är ytterligare bonus. Vem vill stå vid spisen en så härlig kväll som denna med klarblå himmel och strålande sol och värme i luften?!

Köttfärsbiffar, 4 port

8oo g köttfärs
5 msk ströbröd
1 1/2 dl vatten eller mjölk
1 finriven gul lök
1 msk kalvfond
1 ägg
salt + peppar

Blanda vatten eller mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla i ca 10 min. Blanda köttfärs, finriven lök, kalvfond, ägg, salt och peppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet. Forma till biffar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugn på 200 grader i ca 20 minuter. Häll av vätska från plåten lite då och då för att undvika att biffarna kokas i ugnen.

Löksås

2 gula lökar
2 msk smör
1 dl vatten
1 msk lökfond
1 tsk soja
2 dl mjölk alt matlagningsgrädde alt vispgrädde
salt, peppar

Skär löken i skivor och stek dem mjuka i smör. Häll på vattnet under tiden så de inte blir brända. När löken är mjuk häller man i grädde, fond, soja, salt och peppar. Låt puttra några minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *