Säg hej till nya Crockpot Turbo Express

Säg hej till nya Crockpot Turbo Express
Säg hej till nya Crockpot Turbo Express

Säg hej till nya Crockpot Express Turbo. Vid det här laget vet ni som följer min blogg att jag älskar min Crockpot. Jag har flera modeller hemma. För cirka ett år sedan skaffade jag en Crockpot Time Select och nu kommer ytterligare en modell, Crockpot Turbo Express Multicooker.

Kanske den den mest kompletta Crockpotten hittills?!
Kanske den den mest kompletta Crockpotten hittills?!

Crockpot Turbo Express Multicooker kan vara den mest kompletta Crockpotten hittils. Den har en rad olika tillagningsfunktioner som tryckkokning, slowcooking, ångkokning och sist men inte minst sous vide. Det låter inte för bra för att vara sant om ni frågar mig. Jag har testat alla funktioner och är väldigt positiv.

Risfunktionen är outstanding!
Risfunktionen är outstanding!

Min absoluta favoritfunkton just nu är förutom de klassiska tryckkokning och slowcooking just risfunktionen. Riset blir verkligen helt perfekt! Har aldrig smakat godare och mer perfekt tillagat ris.

Vad gäller sous vide är det en tillagningsmetod vi ofta använder oss av. Framför allt för att tillaga kött. Vi har en separat cirkulator vi sätter vid en vattenfylld stor kastrull och det fungerar verkligen bra. Nu har jag även testat den nya Crockpot Turbo Express i sous vide-läget.

Helt perfekt kokat ris!
Helt perfekt kokat ris!

Riktigt bra att funktionen finns om man inte har eller inte vill investera i en separat cirkulator men ändå vill köra sous vide. Dock blev jag inte jätteimponerad av funktionaliteten. Uppvärmningen tog betydligt längre tid samt att den cirkulerar inte vattnet vilket gör att det inte är säkert att det blir jämn temperatur och därmed inte jämnt tillagad mat. Dessutom är man begränsad av volymen, man får inte plats med hur mycket som helst i den här grytan. Men visst finns det även fördelar jämfört med en klassisk sous vide-cirkulator. Den är tystare eftersom den inte cirkulerar vattnet samt att locket gör att det inte avdunstar vatten vilket är bra vid längre tillagningstider. Och det bästa av allt är ju att man kan ha sin Crockpot till så mycket annat bra.

Så jag kan varmt rekommendera den nya Crockpot. Kanske blir den min nya favorit i Crockpot-utbudet?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.