En hälso- och träningsinspirerad frukost

En hälso- och träningsinspirerad frukost

En hälso- och träningsinspirerad frukost

Nyheten God Morgon Fiberdryck, här med färska blåbär

Nyheten God Morgon Fiberdryck, här med färska blåbär

I veckan var jag och en mindre skara träningsskribenter inbjudna av Nestlé till en hälso- och träningsinspirerad frukost för att uppmärksamma lanseringen av Nestlés nya hälsodryck God Morgon Fiberdryck. På plats fanns två av Sveriges största profiler inom hälsa och träning. Lovisa ”Lofsan” Sandström, träningsexpert, personlig tränare, ägare av en egen träningsstudio och en av Sveriges mest inflytelserika träningsbloggare och träningspoddare. Lovisa utsågs till Årets PT 2015 och fick Stora Topphälsapriset 2014. Dels Anna Ottossondietist och kostexpert som gett ut den fantastiska boken Hälsodrycker.

Innan det var dags för morgonens talare fick vi njuta av en av de godast frukostar jag ätit på länge. På hedersplats tronade såklart nykomlingen God morgon Fiberdryck. Det är en hälsodryck som passar såväl till frukost som till mellanmål och efter träning. Drycken har ett högt innehåll av såväl protein (21 gram protein per 100 gram), fibrer , C- och D-vitamin samt järn, är osockrad och har tillsatt probiotika (bifiduslactis). Den är baserad på havre, vete och mjölk. Fiberdrycken är alltså full med ingredienser som kroppen har stort behov av. Proteinet bidrar till att bibehålla och öka muskelmassa, fibrer som ökar mättnadskänslan och håller magen i trim och probiotika som främjar en god bakteriekultur i magen.

Smoothie med nya God Morgon Fiberdryck - perfekt efter träning eller frukost på språng. Så god!

Smoothie med nya God Morgon Fiberdryck – perfekt efter träning eller frukost på språng. Så god!

Fiberdrycken finns i tre varianter: Osockrad fullkorn, fullkorn och osockrad. Dessutom lanseras även en fullkornsgröt som komplement till den tidigare ”vanliga” God Morgon-gröten. Samtliga produkter kan användas precis som de är eller användas som ingrediens i en rad olika recept. Med hem från eventet fick jag en inspirerande receptbroschyr . Med tanke på hur mycket gott det verkade finnas är det inte helt omöjligt att jag kommer laga till och dela med mig med flera av recepten.

Smörgåsar to die for. Vet i tusan vilken som var godast! Aprikos- och valnötsfrallan eller avokadosmörgåsen?!

Smörgåsar to die for. Vet i tusan vilken som var godast! Aprikos- och valnötsfrallan eller avokadosmörgåsen?!

Delar av dagens frukost. Smoothien och frallan hann slinka ner innan kameran togs fram.

Delar av dagens frukost. Smoothien och frallan hann slinka ner innan kameran togs fram.

Jag ger både drycken och gröten tummen upp. Supergott! Smoothien bara måste jag få receptet på! På frukostbordet i övrigt fanns färsk frukt, juice och två helt grymma smörgåsvarianter. Dels en grov smörgås med avokado och keso, dels en aprikos- och fikonfralla med skinka. Bästa frukosten på länge. Mums!

Anna Ottosson som verkligen brinner för hälsodrycker.

Anna Ottosson som verkligen brinner för hälsodrycker.

Åter till morgonens talare. Anna höll i princip samma inspirerande trendföreläsning som sist. Hon är en sann inspiratör som brinner för hälsa och välmående. Mycket fokus såklart på hälsodrycker och hur de kan bidra till en hälsosammare och hållbar livsstil. Hälsodrycker är ett gott, tidsbesparande och smidigt sätt att få i sig de viktiga näringsämnen som kroppen såväl behöver för att vi ska orka med vår vardag, må bra och leva länge. Jag och Anna pratade innan föreläsningen länge om den gemensamma favoritdrycken Kombucha. Så gott och nyttigt!

Lovisa - du trollbinder din publik med din kunskap och utstrålning!

Lovisa – du trollbinder din publik med din kunskap och utstrålning!

Lovisa, som jag känner sedan lång tid tillbaka, pratade om träning i livets olika skeden och vikten av att vara good enough. En trevlig, jordnära kvinna som besitter en enorm kunskap hon är ett proffs på att förmedla så att alla förstår och kan ta till sig. Lovisa berättade bland annat om fem vanliga misstag som hon ser att många gör och som hindrar en från att nå sitt mål med träning, kost och hälsa (denna lista finns även listad på Lovisas blogg).

Försök vara Good enough. Så enkelt - så sant!

Försök vara Good enough. Så enkelt – så sant!

1. Man vill äta som fitnessprofiler gör. Det går bra hela dagen fram till sen eftermiddag eller fram till 21 då sötsuget slår till. Man bara måste ha godis eller något sött. Då börjar man öppna skafferiet eller kylskåpet i jakt på något att äta. Vissa lyckas hålla disciplinen ända fram till torsdagen men spårar sedan ut torsdag kväll och låter det vara fritt fram till söndag kväll då man börjar om igen.

Problem: känslan av att misslyckas gång på gång är supertrist.

Istället: ät ”lagom” nyttigt hela dagen och därmed hela veckan.

2. Man sätter upp mål som är i osynk med träningsrutinen. Antingen sätter man upp mål som inte hänger ihop med det sätt man tränar på, eller så börjar man följa ett träningsprogram som inte tar en närmare det mål man har.

Problem: trots att du tränar och ”sköter dig” så kommer du aldrig i mål.

Istället: sätt upp ett mål som verkligen mäter det som du tycker om att träna.

3. Man njuter inte av träningen, den ska bara göras. Träningen är ett jobb som ska checkas av. Den person som är van att träna glömmer bort den tillfredsställelse man känner i början när man är supermotiverad.

Problem: du tappar motivationen.

Istället: uppmärksamma och njut av VARJE träningspass du genomför.

4. Ingenting är någonsin good enough. Det finns alltid någon annan som kan mer,  gör bättre, har ett vackrare hem, äter nyttigare, har högre lön, fler vänner osv. När det gäller träning finns alltid någon som är starkare, snabbare, snyggare osv.

Problem: du blir aldrig riktigt nöjd.

Istället: strunta i vad andra håller på med. Skaffa en person i ditt liv som hjälper dig att känna att det du gör är tillräckligt bra.

5. Man fokuserar mer på plats och genomförande än innehåll och intensitet. Du blir inte vältränad av att vistas på gymmet. Självklart är det viktigt att bekräfta och uppmuntra när man etablerar en vana, att ta på sig träningskläder och ta sig till gymmet överhuvudtaget är en vinst för många. Men nästa steg behöver vara att fokusera på kvalitet och intensitet.

Problem: du får inte dom resultat din träningsmängd borde ge.

Istället: fokusera på att öka vikterna i gymmet, lär dig mer om passkonstruktion och teknik, ha en progression i din träning.

Ni hör! Vilken inspirerande morgon. Och god! Stort tack till Nestlé, Anna och Lovisa för en morgon som gjorde stort intryck och inspirerade mig!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Magnus skriver:

    Fiberdryck?
    Är det inte bara ett modernare namn på välling?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *