Se och upplev härliga Åland

På väg till Åland!

På väg till Åland!

Nu är jag och familjen hemkomna efter fyra fantastiska dagar som vi spenderat i vårt grannland Finland och närmare bestämt Åland. Fyra dagar fyllda av utvalda guldkorn av allt som Åland har att erbjuda. Vi har koncentrerat oss på att upptäcka det som finns för barnfamiljer att göra och det finns ett enormt utbud att välja bland. Visit Åland firar nämligen Barnens år i år. De har startat en Piratklubb med syfte att göra Åland mera attraktivt för inresande barnfamiljer från Ålands närregioner samt hålla dialogen levande även utanför vistelsen med hjälp av klubben.

Vi har så mycket fantastiskt att berätta och det kommer flera inspirerande inlägg här på bloggen ni inte får missa! Vi har nämligen haft en sådan fantastisk resa och upplevelse!

Att ta sig till Åland är lätt. Man kan åka färja, flyg eller egen båt. Vi valde att åka med Viking Line. Vi tog med bilen för att enkelt och smidigt kunna ta oss runt på ön. Det går också bra att cykla på Åland då det är platt och finns bra cykelvägar men bilen kändes rätt för oss.

Ett rum fyllt med parkour-utrustning.

Ett rum fyllt med parkour-utrustning.

Spela fotboll på Viking-färjan.

Spela fotboll på Viking-färjan.

En riktigt bra hoppborg.

En riktigt bra hoppborg.

Resan från Stockholm city till Mariehamn tar ca 4 1/2 timme och det är lätt att få tiden att gå. Man kan äta och njuta av den goda maten i någon av alla restauranger som finns, man kan shoppa billigt i Tax-Free-butiken och det finns ett digert kryssningsprogram att ta del av. På sommaren satsar rederierna lite extra på barnen. Tex Viking Line bygger om konferensavdelningen till ett helt fantastiskt lekland för barn i alla åldrar. På vägen till Åland åkte vi Viking Grace och de hade allt från ett rum med Parkour och fotboll, ett rum med riktigt stor hoppborg och olika cyklar till det klassiska bollhavet. Amorella som vi åkte med på vägen hem hade tex en neonupplyst minigolfbana. Perfekt för alla barn med mycket spring i benen!

Barnen och vi hade verkligen riktigt roligt och resan över blev på detta sätt en del av upplevelsen!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *