Jul i fjällen 2015

Jul i fjällen 2015

Det har blivit en tradition att fira jul i fjällen

Nu är vi hemma igen efter en härlig julvecka i fjällen. Vi har varit i ett vintrigt Björnrike i Vemdalen. Vi har firat jul, åkt skidor på längden och tvären, ätit god mat och dryck och inte minst njutit av varandras trevliga sällskap.

Jul i fjällen 2015

Tomten hittade till stugan i år också – här har han lämnat en varsin morgonpresent till barnen

Jul i fjällen 2015

Förberedelser inför dopp i grytan till julaftons-lunchen

Jul i fjällen 2015

Julfina till julmiddagen

Jul i fjällen 2015

Coola familjen!

Julen och umgänget blir härligt avslappnat och lättsamt när man befinner sig i en fjällstuga, långt borta från alla krav och måsten. Vi bidrog alla med våra favoriter och specialiteter till julbordet och i övrigt lagade vi mat en dag per hushåll. Skönt att dela på bördan.

Jul i fjällen 2015

Vätskepaus mellan åken!

Mellan åken har vi också njutit av varm choklad med vispgrädde, glühwein och drinkar ute i backarna.

Jul i fjällen 2015

Härliga dagar med sol, snö och skidåkning

Jul i fjällen 2015

Det finns roliga hopp för de som vill briljera i skidbacken

Vintern och snön hade i år inte kommit fullt ut till Vemdalen. I backarna var inte alla nerfarter öppna men det fanns så det räckte för oss. Som tur var hade vi riktig tur med vädret. Soligt och lagom kallt de flesta dagar. Bra underlag i backarna även om det tyvärr blev lite väl isigt på många partier vissa dagar.

Jul i fjällen 2015

Nöjda och glada efter en dag i längdspåren

Längdspåren var sorgligt nog obefintliga. Mycket trist för mig som egentligen föredrar längd framför slalom. Närmaste längdspår fanns i Åsarna 5 mil bort. Där har de konstsnö på ett 3 km långt spår och för att åka på dessa får man betala 100 kr per vuxen och dag. Det tog ett bra tag att åka på de dåliga vintervägarna men en av dagarna for vi i alla fall dit till min stora glädje! Vi åkte 2×3 km, tog en lunchpaus med julbord på Åsarna Skicenter och åkte sedan 2×3 km igen innan vi for tillbaka till stugan. Underbart – jag älskar längdåkning!!!

Lagom till att vi hade kommit hem till Stockholm igen började det snöa även här. Hoppas det ligger kvar ett tag och att vi får en period med pulka- och skidåkning även här.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *