Enchiladas med kycklingfärs
I söndags gjorde jag otroligt god lunch. Jag lagade till enchiladas med kycklingfärs. Ville ha det nyttigt men ändå smakrikt och gott. Jag testade Santa Marias nyhet Tortilla Carrot (pressutskick, ej betalt samarbete). Ett tortillabröd bakat på vete och grönsaker och innehåller ca 30% morot (har testat liknande bröd förut). Brödet har en vacker, tilltalande orange färg och smakar lite sötare än vanligt tortillabröd. Jag gillar den verkligen! Dock tummen ner för att det bara är 6 bröd i en förpackning. 8 bröd brukar standard i de flesta förpackningar med bröd av denna storlek och behövs till mitt recept nedan (kompletterade med två ”vanliga” bröd).
För att göra söndagslunchen lite nyttigare (pizzakväll väntade) skippade jag att toppa mina enchiladas med ost innan gräddning. Det blev riktigt gott ändå, men här kan man göra lite som man själv känner för. Till rullarna serverade jag en blandad sallad, guacamole, gräddfil/turkisk yoghurt och tacosås. Såååå gott och uppskattat av hela familjen!
Enchiladas med kycklingfärs, 4 port
500 g kycklingfärs
1 röd paprika
1 gul lök
1 msk smör
Enchilada Spice Mix
8 tortillabröd.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva löken. Skiva paprikan. Stek färsen i smör under omrörning så att den smular sig. Tillsätt lök och paprika och låt steka med några minuter. Tillsätt kryddmixen och följ anvisningarna på förpackningen. Koka tills all vätska är borta.
Fördela röran på tortillorna och rulla ihop. Lägg i en ugnssäker form. Häll på lite tacossås och sprid ut såsen med en sked eller liknande. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med sallad, gräddfil, guacamole och tacosås.
Senaste kommentarer