Semester i storstaden

Tänker man på All inclusive tänker man nog spontant på en lyxigare utlandsresa där allt ingår. I helgen var vi på semester i vår egen stad Stockholm och vi njöt av en All inclusive-övernattning på Alfons-hotellet Rica Talk Hotel i Älvsjö.

Vi bokade det allra lyxigaste man kan, All Inclusive Deluxe, och valde att bo i Alfonssviten som är en svit med två rum. Den har dels ett barnrum med våningssäng och en vanlig säng, skåp med pyssel och spel och ett badrum, allt med Alfonsfigurer och miljöer från Alfonsböckerna. Dels ett lyxigt vuxenrum med stor härlig dubbelsäng, tv och badrum med badkar och dusch.

När vi checkade in fick barnen en varsin påse med Alfonsplånka, pyssel, kritor, jojo och en barndrinkbiljett. På rummet fick de sedan ytterligare små presenter, tex en Alfonsdocka och godis.

Barnen passade på att leka i Alfons lekhörna. Perfekt för mindre barn. Man kan klättra, leka i Alfons kök, kolla på film etc. Gustaf och Filippa var nästan för gamla men roade sig ett tag i alla fall.

Efter incheckning och lek gick vi upp på Alfons-rummet. Det blev lite lek och film, gott bubbel och tilltugg. Det var en fantastisk utsikt från rummet som låg på våning 15.

Vid 18-tiden gick vi ner till restaurangen. Barnen fick välja mat från barnmenyn och fick glass till efterrätt. För oss vuxna ingick förrätt och huvudrätt. Varken dricka eller efterrätt ingick så det la vi till för. Oerhört god förrätt och huvudrätt. Jag gillade även efterrätten som dock Mattias lämnade orörd.

Efter middagen spanade vi in gymmet och bastun. Gymmet var inte det mest välutrustade men skulle ha dugt för mig. Bastun var ganska liten men funktionell. Vi passade på att ta en dusch och en stunds varmt bastubad.

När det så småningom blev dags att gå och lägga sig njöt vi av de otroligt sköna sängarna och kuddarna. Det fanns en hel kuddmeny att välja från ifall man inte var nöjd med sin kudde.

Efter en god natts sömn vaknade vi pigga, glada och hungriga. I priset ingick då självklart frukosten som var signerad svenska kocklandslaget. Vi åt och njöt av bland annat smoothies, fil och flingor, smörgåsar med pålägg, pannkakor, ägg, frukt, croissanter, te och kaffe. Underbar avslutning på en mycket trevlig helg!

Jag kan verkligen rekommendera er att åka till Alfons-hotellet och skämma bort er över en natt eller helg. Passa på att utnyttja All Inclusive-erbjudandet på 20% som gäller 1 juli – 4 augusti. Uppge bokningskod  “Alfons 20%”. Bokar gör du på telefon 077 – 140 20 00 eller boka@rica.se.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    HÄRLIGT !! det skulle Viggo förmodligen ÄLSKA, men
    tyvärr räcker nog inte semesterkassan till för det i sommar. Vi har ju köpt en resa till turkiet och både jag och viggo är röande överens om att vi vill besöka en nöjespark oxå. Där är inte mannen inte lika förtjust, men nån ska ju passa väskorna medan vi åker karuseller oxå 🙂
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *