Vegansk färssås i Crock Pot

Ingredienser till en vegansk färssås i Crock Pot

Ingredienser till en vegansk färssås i Crock Pot

Den gröna hälsotrenden växer sig bara allt starkare. Det märks inte minst på bloggen och de recept jag lägger upp. Receptet på vegetarisk bolognese i Crock Pot är både välbesökt och mycket uppskattat. Jag älskar denna rätt – fräscht och gott! Idag testade jag att göra vegansk färssås i Crock Pot.

Jag börjar med att bryna färsen

Jag börjar med att bryna färsen

Ned med övriga ingredienser till en vegansk färssås

Ned med övriga ingredienser till en vegansk färssås

I den vegetariska bolognesen har jag linser som bas. I min veganska färssås använder jag mig istället av vegansk färs. I detta fall är färsen gjord på soja men det går lika bra att använda färs gjort på quorn och dylikt. Jag använder jag mig av mitt standardrecept på köttfärssås i Crock Pot men med vegansk färs i stället för köttfärs. Jag drar också ned på tiden då den veganska färsen inte alls behöver eller mår bra av lika lång tillagningstid som kött.

Den veganska färssåsen är klar!

Den veganska färssåsen är klar!

Den här rätten får alla tummar upp! Gott, smakrikt och fräscht! Smaken och konsistensen är i princip som vanlig köttfärssås om det är något att eftersträva. För mig är det viktigast att den smakar gott och gör gott både för kropp och miljö.

Vegansk färssås och pasta.

Vegansk färssås och pasta.

Hälsosamt och gott!

Hälsosamt och gott!

Vegansk färssås, 4-6 port

800 g vegansk färs
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 riven morot
1 riven palsternacka
1/4 riven rotselleri
500 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
Ev vatten
salt, peppar och andra goda kryddor som oregano och timjan

Bryn färsen i het panna eller i tillagningsgrytan. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och övriga kryddor efter smak och tycke. Tillsätt gärna 1/2-1 dl vatten. Låt gå på hög effekt i 3 timmar. Servera med pasta och toppa med parmesan.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *