Vegansk färssås i Crock Pot
Den gröna hälsotrenden växer sig bara allt starkare. Det märks inte minst på bloggen och de recept jag lägger upp. Receptet på vegetarisk bolognese i Crock Pot är både välbesökt och mycket uppskattat. Jag älskar denna rätt – fräscht och gott! Idag testade jag att göra vegansk färssås i Crock Pot.
I den vegetariska bolognesen har jag linser som bas. I min veganska färssås använder jag mig istället av vegansk färs. I detta fall är färsen gjord på soja men det går lika bra att använda färs gjort på quorn och dylikt. Jag använder jag mig av mitt standardrecept på köttfärssås i Crock Pot men med vegansk färs i stället för köttfärs. Jag drar också ned på tiden då den veganska färsen inte alls behöver eller mår bra av lika lång tillagningstid som kött.
Den här rätten får alla tummar upp! Gott, smakrikt och fräscht! Smaken och konsistensen är i princip som vanlig köttfärssås om det är något att eftersträva. För mig är det viktigast att den smakar gott och gör gott både för kropp och miljö.
Vegansk färssås, 4-6 port
800 g vegansk färs
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 riven morot
1 riven palsternacka
1/4 riven rotselleri
500 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
Ev vatten
salt, peppar och andra goda kryddor som oregano och timjan
Bryn färsen i het panna eller i tillagningsgrytan. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och övriga kryddor efter smak och tycke. Tillsätt gärna 1/2-1 dl vatten. Låt gå på hög effekt i 3 timmar. Servera med pasta och toppa med parmesan.
Senaste kommentarer