Sesamkyckling med bulgur

Sesamkyckling med bulgur

Sesamkyckling med bulgur

I onsdags prövade jag ett recept från kokboken ”Smaker från Saltå kvarn” av Åsa Swanberg. Boken är full med härliga recept och bilder. Denna gång prövade vi Sesamkyckling med bulgur. Detta var INTE en hit hos våra barn. De åt bara bulgur, majs och keso. Det övriga ratade dom. Vi vuxna tyckte maten var ok. Jag får en känsla av att barnen har gått från att äta allt, till att bli mer kräsna och svårtrugade. Tror vi ska ta en vecka framöver med mer barnvänlig mat, en barnens önskevecka helt enkelt.

Sesamkyckling med bulgur, 4 port

4 kycklingfiléer
Saft och rivet skal från 1 ekologisk citron
2 msk soja
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
4 msk sesamfrön
1 burk kokosmjölk
1 msk finhackad färsk ingefära
1 tsk råsocker
2 dl bulgur

Blanda 2 msk av citronsaften med hälften av sojan och oljan. Pressa i 2 vitlöksklyftor. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och droppa blandingen över. Täck över och låt stå svalt i ca 1 h. Värm ugnen till 200 grader. Hetta upp en torr stekpanna, rosta sesamfröna och strö dem över kycklingen. Sätt in formen i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Koka under tiden bulgur enligt grundreceptet. Häll kokosmjölken i en gryta, koka ihop den så att bara 1/3 återstår. Pressa i resten av vitlöken och blanda soja, citronsaft, citronskal och ingefära. Låt sjuda ett par minuter. Servera kycklingen tillsammans med kokosmjölksåsen och bulgur.

Närbild på kycklingen

Närbild på kycklingen

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *