Sweet potato burger buns från Korvbrödsbagarn
(varuprov) I söndags blev det riktig Burgerdinner hemma hos mig. Jag gjorde självklart hemgjorda hamburgare. Det finns inget som slår detta recept. Burgarna blir galet saftiga och smakrika! Man behöver inte särskilt många eller avancerade tillbehör för att få till en god helhet. Ostskiva, hemgjord hamburgerdressing, tomat, gurka, sallad, skivad rödlök, senap, ketchup och självklart ett gott, rostat hamburgerbröd. Den här gången testade vi en nyhet, Sweet potato burger buns från Korvbrödsbagarn. De finns inte till försäljning ännu, men med tanke på sötpotatisens popularitet lär det inte dröja länge.
Sweet potato burger buns är hamburgerbröd med inspiration från USA, bakat med råriven sötpotatis och potatisflingor. Brödet innehåller mindre socker och synliga bitar av sötpotatis. De passar även veganer då de enbart är bakade på vegetabiliska råvaror.
Brödet var riktigt gott. Mjukt, saftigt och fluffigt. Lagom stora bröd. Är brödet för stort tar det ofta över smakupplevelsen. Det gillar jag inte. Balansen mellan burgare, bröd och tillbehör är viktig.
Håll utkik efter detta bröd. Håller hårt i de jag har kvar, hehe!
Amerikansk hamburgare, 4 port
800 g köttfärs
2 st schalottenlökar
2 msk matolja
salt
peppar
1 tsk Bullfightersås
1 tsk Hickorysås (röksmak)
Riv schalottenlöken och blanda den med köttfärsen och matoljan. Krydda med salt och peppar och blanda i Hickorysåsen och Bullfightersåsen. Forma färsen till 4 hamburgare. Grilla hamburgarna på båda sidorna på grill eller i stekpanna på medelvärme.
Hamburgerdressing
1/2 dl majonäs
1/2 dl kvarg
1/2 dl chilisås
salt och peppar
Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt ca 15 min innan servering.
Senaste kommentarer