Sweet potato burger buns från Korvbrödsbagarn

Sweet potato burger buns från Korvbrödsbagarn

Sweet potato burger buns från Korvbrödsbagarn

(varuprov) I söndags blev det riktig Burgerdinner hemma hos mig. Jag gjorde självklart hemgjorda hamburgare. Det finns inget som slår detta recept. Burgarna blir galet saftiga och smakrika! Man behöver inte särskilt många eller avancerade tillbehör för att få till en god helhet. Ostskiva, hemgjord hamburgerdressing, tomat, gurka, sallad, skivad rödlök, senap, ketchup och självklart ett gott, rostat hamburgerbröd. Den här gången testade vi en nyhet, Sweet potato burger buns från Korvbrödsbagarn. De finns inte till försäljning ännu, men med tanke på sötpotatisens popularitet lär det inte dröja länge.

Synliga bitar av sötpotatis.

Synliga bitar av sötpotatis.

Sweet potato burger buns är hamburgerbröd med inspiration från USA, bakat med råriven sötpotatis och potatisflingor. Brödet innehåller mindre socker och synliga bitar av sötpotatis. De passar även veganer då de enbart är bakade på vegetabiliska råvaror.

En helt perfekt hamburgare!

En helt perfekt hamburgare!

Brödet var riktigt gott. Mjukt, saftigt och fluffigt. Lagom stora bröd. Är brödet för stort tar det ofta över smakupplevelsen. Det gillar jag inte. Balansen mellan burgare, bröd och tillbehör är viktig.

Håll utkik efter detta bröd. Håller hårt i de jag har kvar, hehe!

Amerikansk hamburgare, 4 port

800 g köttfärs
2 st schalottenlökar
2 msk matolja
salt
peppar
1 tsk Bullfightersås
1 tsk Hickorysås (röksmak)

Riv schalottenlöken och blanda den med köttfärsen och matoljan. Krydda med salt och peppar och blanda i Hickorysåsen och Bullfightersåsen. Forma färsen till 4 hamburgare. Grilla hamburgarna på båda sidorna på grill eller i stekpanna på medelvärme.

Hamburgerdressing

1/2 dl majonäs
1/2 dl kvarg
1/2 dl chilisås
salt och peppar

Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt ca 15 min innan servering.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *