Här förbereds julen

Idag har vi haft fullt upp med förberedelser inför jul. Jag har bakat saffranslängder, gjort äppelmos och gjort rödkålssallad. Vi har handlat en stor del av julmaten, julöl och annan juldricka. Köpt några fler julklappar och till och med så smått börjat med paketinslagning. Det går inte snabbt, men det går framåt.

Rödkålssalladen var det ja! Självklart gjorde jag den i min bästa vän Crock-Pot. Jag följde mitt klassiska recept (jag hade dock ingen vinbärsgelé hemma utan använde honung) men istället för att koka i kastrull på spisen fick den stå 7 timmar på låg värme i pottan. Resultatet blev såklart en solklar succé! Mjuk men ändå krispig kål med fantastiska smaker. Kommer bli bästa tillbehöret på julbordet!

Rödkålssallad, 2 burkar

1 rödkålshuvud, ca 1 kg
1 gul lök
2 syrliga äpplen
2 msk smör
5 kryddnejlikor
3 kryddpepparkorn
1 tsk salt
1 msk vinäger
2 msk vinbärsgelé eller honung

Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Fräs kål och lök i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt äpple och övriga ingredienser. Koka upp och låt koka på svag värme under lock 40-45 min. Rör om då och då.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Oj, vad du har hunnit med mycket 🙂 kram Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *