Skepp o’hoj så mycket skoj på Åland!

Vi är mitt uppe i semestertider just nu! Många har redan gått på semester och många står i startblocket. Jag är en av de som står i startblocket. På fredag är min sista arbetsdag och sedan väntar fyra veckor härlig ledighet från mitt ”riktiga” arbete. Självklart kommer bloggen inte gå på semester. Min målsättning är att skriva minst ett inlägg per dag. Ni är dock färre som läser och det råder någon sorts bloggtorka under sommaren men jag ska göra så gott jag kan!

Vackra Åland!

Vackra Åland!

Våra semesterplaner är väldigt diffusa och luddiga. Vi har funderat på olika alternativ men anpassar aktivitet efter väder. Det vi vet bestämt är att vi ska till Åland. Till Åland är det många som åker med någon av alla de kryssningsfartyg som trafikerar Sverige-Finland. Men majoriteten av alla passagerare går aldrig av. Fartyget lägger bara till i hamnen för att vi ska kunna handla Tax-Free på båtarna. Men nu ska vi alltså stiga iland. Vi åker hela familjen och har tagit hjälp av Visit Åland för att få råd och tips på hur vi ska lägga upp vår resa.

Piratklubben!

Piratklubben!

Åland har 6 700 namngivna och totalt 20 000 öar och skär att upptäcka och det finns ett digert utbud av evenemang och aktiviteter att välja bland. Extra kul är det att åka hela familjen då Visit Åland firar Barnens år i år. De har startat en Piratklubb med syfte att göra Åland mera attraktivt för inresande barnfamiljer från Ålands närregioner samt hålla dialogen levande även utanför vistelsen med hjälp av klubben. I detta destinationsutvecklingsprojekt ingår 24 företag runt om på Åland.

Några nyheter för i år är Piratost från Ålandsmejeriet, Påfågelsafari med Piratklubben på Lilla Holmen, Boende på piratöarna Lökskär och Gyllenkobb i Vårdö skärgård, Seglande piratbastu, Metskola med Piratklubben i Sjökvarteret, Skeppsråttan Rubys Stämpeljakt ombord på s/v Pommern och Smart Park. Visst låter det kul?! Vi kommer att spendera tre nätter på ön. Det finns som sagt massor vi vill se och göra men vi får se vad som hinns med. Det vi vet med säkerhet är att vi ska åka på en fisketur med Fiskelyckan, besöka nyöppnade Smart Park och troligen även gå på Ålands Sjöfartsmuseum och Pommern. I övrigt får vi anpassa oss efter väder och hur mycket tid vi har.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *