Pizza på bakstenen
Ikväll har vi avnjutit en riktigt god pizzamiddag. Vi gjorde en sorts favorit i repris som vi garanterat kommer äta ganska ofta framöver. ”Hemgjord” pizza tillagad på bakstenen på grillen. Den här gången hade vi inte tillgång till pizzabotten från Staur foods och valet stod mellan att göra egen deg eller köpa färdiggjord. På grund av tidsbrist och förberedelser inför midsommar (här har det rullats köttbullar, gjorts Västerbottenpaj, gravats lax, etc etc) föll valet på färdiggjord från affärens kyldisk.
De färdiga bottnarna fick först ett lager av min underbara hemgjorda tomatsås. Sedan la vi på mozarella, breasola, salami, lufttorkad skinka, färska champinjoner, tomater, lök och paprika. Sedan fick pizzan gå 6-7 minuter på grillen.
Pizzan fick riktigt fin smak från grillen. Botten var dock lite väl tjock. Nästa gång får vi kavla ut den för att få en tunnare och knaprigare pizza. Inget fel på tjock pizza, men tunn och knaprig är snäppet godare. Riktigt gott var det i alla fall och en middagsrätt som kommer lagas till fler gånger. Perfekt fredagsmat som variation till den numera svenska klassikern tacos eller hamburgare.
Senaste kommentarer