Tips på hur man kör bil grönare

Biltrafiken bidrar till många olika miljöproblem. De allvarligaste effekterna är utsläpp av luftföroreningar och växthusgaser samt trafikbuller. Det leder till bland annat försurning och övergödning. Även vår hälsa påverkas negativt. Trots effektivare motorer och fler miljöfordon ökar utsläppen. Vi reser allt mer och antalet lastbilstransporter ökar.

Ta cykeln istället för bilen!

Ta cykeln istället för bilen!

Även om vi behöver vår bil finns det en hel del man kan göra för att minska sin miljöpåverkan. Givetvis kan man låta bilen stå, gärna om det handlar om korta sträckor. Varför inte åka kollektivt, samåka eller cykla?! Man kan också använda sig av Ecodriving, dvs en miljövänlig och ekonomisk körning. Det innebär bland annat att man ska köra på så höga växlar som möjligt, accelerera ganska snabbt, undvika kopplingen, hoppa över växlar, motorbromsa ofta och undvika att bromsa och stanna.

Det sker även en viss utveckling för de drivmedel som erbjuds. Bensinföretaget Preem lanserar nu i slutet av juni en bensin gjord på skogsavfall, Preem Evolution Bensin. Preem Evolution Bensin blir den grönaste standardbensinen på marknaden då den innehåller 10 procent förnybart jämfört med all annan bensin som innehåller 5 procent. De är först i Sverige med att erbjuda detta.
Bensinen kan tankas i alla bensinfordon och blandas med all annan bensin. Den har samma effekt och samma pris. Med den nya grönare bensinen minskar koldioxidutsläppen från bensinfordon med minst 13 600 ton per år, vilket är det samma som utsläppen från cirka 5 500 bilar. Helt klart ett steg i rätt riktning!

Detta är ett sponsrat inlägg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *