Hemgjord blåbärskaka

Koncentrerade bagare!

Koncentrerade bagare!

Det är kul att baka sin egen kaka.

Det är kul att baka sin egen kaka.

Idag hade Gustaf och Filippa varsin lekkompis. Lekkompisarna är också syskon, både i samma ålder som mina barn. Vi umgås ofta själva eller tillsammmans med ytterligare en familj och deras bägge barn. Idag tog jag hand om Filippa och J och kompisarna tog hand om Gustaf och T. Tjejerna och jag började med lite shopping i centrum. Efter det fick jag med dom till blåbärsskogen. Det som lockade var att de skulle få baka något gott med bären de plockade. 15 minuter stod de ut innan de fick nog. Men bären räckte till en hemgjord blåbärskaka.

Dags att stoppa in formen i ugnen.

Dags att stoppa in formen i ugnen.

Tjejerna gjorde allt själva – från att googla fram ett recept till att diska efter sig. De var verkligen jätteduktiga! När de var klara skickade jag de fina korten till kompisens föräldrar. De bjöd genast över oss, och kakan, till sig och lockade med passande tillbehör som glass och dryck. Självklart, vi hade såklart ändå tänkt att bjuda dom på den fina kakan.

Vi fick en riktigt mysig fikastund ute på kompisarnas härliga veranda. Kakan var riktigt god och en kula glass till satt inte fel. Perfekt sommarfika! Det här gör vi om snart igen!

Hemgjord blåbärskaka!

Hemgjord blåbärskaka!

Blåbärskaka

Matfett och ströbröd till formen
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 dl färska blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret och häll i mjölken så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen. Rör försiktigt ned färska blåbär.

Grädda blåbärskakan i 175 graders ugn i 25-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *