Söndagsstek

Den mest klassiska söndagsmiddagen måste väl ändå vara stek. Vi äter stek extremt sällan. Det är synd för stek av olika slag är riktigt gott!

Ikväll blev det i alla fall stek till middag. Skinkstek denna gång. Jag hade köpt den färdigkryddad och färdigmarinerad i affären. Skinksteken var riktigt god och perfekt tillagad (hur klarar man sig utan en bra kött-termometer?!), den färdiga kryddningen drog dock ned betyget.

Till steken serverade jag klyftpotatis och kokt brysselkål och blomkål. Grill- och bearnaisesås till. MUMS!!!

Skinksteken på drygt 1 kg (räckte till 5 personer) tillagades i nedre delen av ugnen i 175°C tills kött-termometern visade 75°C. Det tog ca 1 ½ timme. Skinksteken fick sedan stå 10-15 min för att den skulle bli lättare att skära. Sedan skar jag den i ca ½ tjocka skivor. Gör en gräddsås eller servera med grillsåser och bearnaisesås. Potatis, klyftpotatis, potatismos och liknande passar utmärkt till och givetvis grönsaker på sidan om.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *