Söndagsstek
Den mest klassiska söndagsmiddagen måste väl ändå vara stek. Vi äter stek extremt sällan. Det är synd för stek av olika slag är riktigt gott!
Ikväll blev det i alla fall stek till middag. Skinkstek denna gång. Jag hade köpt den färdigkryddad och färdigmarinerad i affären. Skinksteken var riktigt god och perfekt tillagad (hur klarar man sig utan en bra kött-termometer?!), den färdiga kryddningen drog dock ned betyget.
Till steken serverade jag klyftpotatis och kokt brysselkål och blomkål. Grill- och bearnaisesås till. MUMS!!!
Skinksteken på drygt 1 kg (räckte till 5 personer) tillagades i nedre delen av ugnen i 175°C tills kött-termometern visade 75°C. Det tog ca 1 ½ timme. Skinksteken fick sedan stå 10-15 min för att den skulle bli lättare att skära. Sedan skar jag den i ca ½ tjocka skivor. Gör en gräddsås eller servera med grillsåser och bearnaisesås. Potatis, klyftpotatis, potatismos och liknande passar utmärkt till och givetvis grönsaker på sidan om.
Senaste kommentarer