Parmesankyckling

I måndags lagade jag till en enorm Bosarpkyckling på 2.2 kg och den räckte gott och väl till middag för hela familjen samt en lunchlåda till Mattias. Dessutom blev det en hel låda över med bara kycklingkött. Dessa kycklingrester tog jag tillvara ikväll genom att tillaga en underbar parmesankyckling serverad med pasta och grönsaker.

Vi har alltid en parmesanost i kylen hemma. Oftast är det inte ”äkta” parmesan, Parmigiano Reggiano, utan Grana Padano. Använder man osten i matlagning (typ i pesto, pastasåser, gratänger) vilket vi oftast gör, spelar det ingen roll alls tycker jag vilken av ostarna man använder sig av. Däremot om man vill ha parmesan på en finare ostbricka eller något sådant har givetvis den äkta osten oftare godare och starkare smak.

Dagens middag var verkligen god. Kyckling, gräddsås, parmesan, hackad röd paprika samt goda soltorkade tomater tillsammans med pasta kan inte bli fel. Jag skvätte även i balsamvinäger i min mat och det tyckte jag höjde rätten ytterligare ett snäpp. Perfekt fredagsmat och även perfekt bjudmat (fast då kanske man inte ska använda gräddmjölk utan enbart ta grädde för att få rätten ännu krämigare och mer smakrik).

Parmesankyckling, 4 port

500 g grillat kycklingkött
50 g riven parmesanost
3 dl gräddmjölk (1½ dl mjölk, 1½ dl grädde) alt 3 dl grädde
10 st strimlade soltorkade tomater
1/2 hackad röd paprika
1 msk kycklingfond
salt, peppar, torkad basilika

Fördela kycklingen i en ugnssäker form. Strö över den rivna parmesanosten. Lägg även ner de strimlade tomaterna och paprikan. Blanda gräddmjölken med kycklingfond, salt, peppar och torkad basilika. Smaka av. Häll över kycklingen och och in i ugnen på 225°C i 15 min. Servera med valfri pasta och goda grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *