Skonsamt men effektivt alternativ från Sjö & Hav

Jag älskar sommaren. Varma soliga dagar och ljusa, långa kvällar som inbjuder till att vara utomhus. Tyvärr finns det ju mindre behagliga djur som också vaknar till liv när värmen kommer. Myggor och fästingar är två riktiga värstingar. Vi är vaccinerade hela familjen mot TBE men tyvärr hjälper det inte mot borrelia. Som tur är finns det mygg- och fästingmedel att köpa som håller dessa odjur på behörigt avstånd.

Sjö & Hav Mygg och Fästing

Ni vet väl att det finns ett växtbaserat mygg- och fästingmedel på marknaden. Det är företaget Sjö & Hav som har utvecklat ”Mygg och Fästing, ett växtbaserat, icke-syntetiskt alternativ till traditionella insektsmedel som bland annat innehåller det omdiskuterade ämnet DEET. Sjö & Hav Mygg och Fästing har samma effekt som DEET men har ett betydligt mindre hudupptag och är därmed mer skonsamt mot oss människor. Det är också biologiskt nedbrytbart. Den aktiva komponenten heter Citriodiol och är en olja som utvinns ur Citroneukalyptusträdets blad.

Det finns restriktioner i användningen av DEET på barn under 12 år. Samma restriktioner finns inte för Mygg och Fästing på grund av det lägre hudupptaget. Det är därför ett toppenval för familjen.

Sjö & Havs sortiment finns att köpa på apotek, friluftsbutiker, välsorterade livsmedelsbutiker och på internet. Mellan den 23 juni och 6 juli finns Sjö & Hav Mygg och Fästing även i alla Life-butiker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *