Njutarlördag

Oj vilken fest det var igår lördag. Godsaker och delikatesser så det nästan sprutade ut ur öronen!!! Dagen började bra med limpmackor och te och lunchen bestod av kyl- och frystömning. Inte alltid fy skam faktiskt.

Afternoon Tea på hotel Lady Hamilton

Sedan var det dags att njuta av en av mina julklappar, Afternoon tea på hotell Lady Hamilton i Gamla Stan. Vägen till hotellet gick genom vackra, slingrande gränder som vi sällan rör oss bland i vanliga fall. Restaurangen var liten, mysig och intim. Personalen hade söta, vita förkläden och hade dukat upp allt på ett väldigt inbjudande och smakfullt sätt.

Marmelader och godsaker vackert uppdukat

Minisemlor

Vit choklad med limemarinerade jordgubbar - min favorit bland desserterna!

Allt var i miniformat. Perfekt, för då kan man njuta och smaka av allt och ta mer av det som man tyckte var godast. Det fanns varma, nybakta scones, clotted cream, lemon curd plus fyra marmeladsorter, två sorters snittar, semlor, hallonbiskvier, cheesecake, brownie med kokostäcke, snickerskaka, kokosboll med kahlua, vit choklad med limemarinerade jordgubbar, chokladmousse med frystorkade hallon och muffins med hallongräddstopping. Tror det var allt i matväg. Sedan fanns det givetvis kaffe och sex olika tesorter.

Fina tesorter att välja bland

Första tallriken med scones och snittar

Första tallriken med desserter

Oj, vad jag åt och drack. Jag smakade på allt och njöt av varenda tugga. Jag tog om flera gånger. Det var inte mycket som jag inte gillade!!! Hög kvalitet var det på bakverken också. Allt var hemgjort, från scones till marmelad. Marmeladen kunde man dessutom köpa med hem. Jag köpte hem en burk hemgjord morots- och pistagemarmelad som var min favorit.

Prisvärt var det dock inte. 240 kronor per person var i överkant, även för en sådant bufféätarproffs som jag. Men kul att ha testat!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.