Aktiv dag

Oj, vilken aktiv och intensiv dag jag och barnen har haft. Jag vet två små busar (och en stor = jag alltså) som kommer somna tidigt ikväll och sova väldigt gott. Gustafs dagis var stängt pga planeringsdag och jag hade både Gustaf och Filippa hemma.

Min dag startade redan kvart över fem då jag gick upp för att hinna med att träna. Såna här dagar är gymmet uteslutet (när väl Mattias kommer hem är jag för trött för att gå iväg till något gym och träning). Därför blev det 40 minuter skön ”återhämtningsjogg” efter gårdagens Tjejmilsprestation. När jag kom hem körde jag lite coreträning i hemmagymmet i ca 15 minuter följt av en skön stretch.

Efter träningen tog jag en av mina goda bars och ett stor glas mjölk för återhämtning och muskeluppbyggnad.

Sen satt jag med barnen i soffan och vi kollade på film och smaskade på ost- och skinksmörgåsar. Jag och Filippa tog också en tallrik fil med underbart goda müslin Rivstarten från Risenta. Gustaf åt en tallrik gröt med sylt och mjölk.

Sen var det iväg på aktivitet. Vi åkte till Leklandet som ligger i närheten av där vi bor. Eftersom det var vanlig vardag var stället tomt på barn och vuxna och vi hade det helt för oss själva. Underbart! Barnen och jag hoppade och lekte, byggde och klättrade, jagades och åkte bilar. Jag har aldrig sett barnen så svettiga förut. I två timmar var vi där inklusive drickapaus (cola light, någon som är förvånad?!). Vad roligt vi hade! Inte en enda sur min. De var helt slut när vi åkte därifrån även om Gustaf gärna ville stanna lite till.

Lunchen intogs på Ikea. Vi åt alla köttbullar med mos, sås och lingonsylt och extra grönsaker till det. 16 kr + 5 kr för sallad är nästan för billigt för att vara sant. Till efterrätt tog vi en varsin mjukglass. Gustaf orkade inte äta upp sin. Jag offrade mig på hans också!!!

Efter Ikea åkte vi till Willys och handlade lite mat. Sen hem. Jag ställde mig i köket och lagade mat, barnen sprang över till grannkompisarna och har lekt ända till middagsdags.

Härlig dag!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *