Släktkalas 2016

Släktkalas 2016

Släktkalas 2016

Idag var det dags för det traditionella släktkalaset för att fira Filippas födelsedag, släktkalas 2016. Vi har alltid hennes släktkalas med lunch och fika söndagen på midsommarhelgen. Inte helt optimalt egentligen. Dels är det alltid någon som är bortrest runt midsommar, dels blir det väldigt mycket stress för mig att hinna laga all mat och fika (har man firat en blöt midsommarafton en dag innan kan det vara extra jobbigt). Valet av meny föll därför av praktiska skäl på mat som jag till viss del kunde förbereda. Det blev ändå en riktigt stressig lördag dag och söndag förmiddag för att hinna få klart allt. På något sätt lyckades jag som vanligt ändå ro det i hamn. Gästernas uppskattning och komplimanger värmde och gjorde i slutändan mödan värd!

20 glada födelsedagsfirare blev vi. En bra mix mellan Mattias och min släkt, barn och vuxna. I väntan på att alla gäster skulle vara på plats bjöd vi på bubbel med och utan alkohol. Bubbel är alltid en lyckad och festlig start på en fest tycker jag.

Jag bjöd på pajer, smör bröd och ost och en fräsch grönsallad

Jag bjöd på pajer, smör bröd och ost och en fräsch grönsallad

Jag höll länge och väl på att fundera på vad vi skulle bjuda på för mat. Paj är vår standard vid större tillställningar. Egentligen ville jag därför bjuda på annan mat och det googlades på både det ena och det andra. Men tillslut föll valet ändå på paj. Paj går att förbereda, går att anpassa efter allergier och andra önskemål och går hem hos både stor och liten. Jag körde på säkra kort och de pajer som serverades blev ost- och skinkpajköttfärspaj och fetaostpaj. Till detta bröd, smör och ost och även en fräsch grönsallad där själva salladen kom från vårt eget grönsaksland. Till dryck bjöd vi på rött vin, rosévin, öl, cider, cola och kolsyrat vatten.

Dags för dessert

Dags för dessert

Jordgubbstårta hör midsommar till.

Jordgubbstårta hör midsommar till.

Till efterrätt serverade vi jordgubbstårtor (gjord på köpt tårtbotten – någon måtta får det vara), bullar, kolakakor och skorpor. Kaffe och te.

Födelsedagsbarnet njuter av god tårta.

Födelsedagsbarnet njuter av god tårta.

Gus valde bästa platsen!

Gus valde bästa platsen!

Det blev en riktigt trevlig och avslappnad söndag som vi gärna gör om nästa år igen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *