Magisk kycklingsoppa
Jag fortsätter att laga goda soppor och har nu gjort en magisk kycklingsoppa ni bara inte får missa. Den nästan måste ni laga. Värmande, smakrik, mustig, proteinrik, kalorisnål och nyttig!
Kycklingsoppan är dessutom väldigt enkel att tillaga vilket inte gör saken sämre. Min dotter blev dock väldigt imponerad och frågade om jag lagat soppan själv, vilket jag tar som väldigt gott betyg. Visst, det tar lite tid men soppan sköter sig själv.
Inte bara Filippa gav soppan högsta betyg, även Mattias och jag. Gus gillade den också även om han tycker att vi skulle struntat i grönsakerna (”grönsakshatare” som han är).
Kycklingsoppa, 6 port
1 hel kyckling (ca 1-1,5 kg)
2 st morötter
2 st palsternackor
1 st gul lök
2 liter vatten
1 st lagerblad
ca 15 st svartpepparkorn
ca 3 tsk salt
1 msk timjan
1 klyfta vitlök
1 krm malen vitpeppar
Lägg kycklingen i en stor gryta. Skala morötter, palsternackor och lök. Skär morötter och palsternackor i slantar. Hacka löken. Lägg i grytan. Häll på vatten och tillsätt kryddorna. Tips: Lägg pepparkornen och ev lagerbladet i en sluten tesil som bara lyftes bort efter tillagning så slipper ni hela pepparkorn i soppan.
Låt koka upp. Sänk värmen, lägg på locket och låt småkoka på svag värme 1,5 – 2 timmar. Lyft upp kycklingen ur buljongen och lägg åt sidan. Här har du en fantastisk kycklingbuljong. Sila bara bort grönsaker och kryddor om du inte vill äta rätten som en soppa. Men vill du det så fortsätt enligt nedan.
Rensa kycklingen från benen. Lägg tillbaka kycklingköttet i buljongen. Gör ett snabbt uppkok och smaka av med salt och peppar. Toppa ev med hackad, färsk persilja.
Senaste kommentarer