Fantastisk middag med fantastiskt sällskap

Igår var vi och ett annat par bjudna på middag hemma hos en av Gustafs bästa kompisar. De har varit tre killar som följts åt och lekt under hela dagistiden, ”de tre musketörerna”. Igår var det sista dagen på dagis, i höst börjar de skolan, och självklart ville vi fira slutet på den här dagisepoken med trevlig middag tillsammans.

Vi stod för förrätten. Vi bjöd på Chèvre Chaud (getosttoast) och till detta ett vitt vin som var alldeles gudomligt. Vinet heter Boulder Bank Sauvignon Blanc. Ett helt otroligt fruktigt vin (bland de godaste vita vinerna jag någonsin druckit faktiskt) som passade utmärkt till toasten.

Värdparet stod för huvudrätten som var grillat älgkött (självklart hade de själva skjutit älgen), potatisgratäng, grillad baconlindad sparris, såser och sallad. Ett mycket välsmakande rödvin till detta. Fantastiskt god mat! Köttet riktigt smälte i munnen och grillad sparris är min stora favorit.

Efterrätten stod det tredje paret för. Det var ”Emmas rabarberpaj” (en variant med rabarber och även en variant med blåbär), vaniljglass och vaniljsås till detta. Min favoritpaj! Kaffe, te, dessertvin till dricka.

Sedan blev det dricka, popcorn, chips, godis och massa prat hela kvällen lång. Klockan 3 på natten bröt vi upp. Det är ju en dag idag också!

STORT TACK till alla för en oförglömlig kväll för stora och för små!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Ser riktigt gott och mysigt ut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *