Smidiga mellanmålslösningar

Quesadilla från Grandiosa

Quesadilla från Grandiosa

Det är bara att inse. Mina barn börjar bli stora. Filippa fyller 13 år i sommar, Gustaf har precis fyllt 10 år. Båda går hem själva från skolan. Gustaf har inte fått nycklar ännu och går bara hem när han vet att jag är hemma. Filippa däremot går ofta hem direkt efter skolan även om hon har klubben (som fritids) att gå till. Det innebär att vi alltid måste ha lättare luncher och smidiga mellanmålslösningar hemma i beredskap till Filippa. Nu kan hon steka ägg, korv, etc och koka pasta men för att förhindra intag av sötsaker är det bättre ju snabbare maten går att laga till.

I affären idag hittade jag en riktigt smart lunch- och mellanmålsalternativ som är perfekt att ha i reserv hemma. I frysdisken finns numera Quesadilla från Grandiosa att köpa. Quesadillas är ett tunt gräddat tortillabröd fyllt med ost och eventuellt andra mer mättande ingredienser som kyckling, köttfärs och grönsaker.

Chicken Taco

Chicken Taco

Chili Cheese

Chili Cheese

De färdiga quesadillas från Grandiosa finns i två smaker. Chicken Taco med fyllning av kyckling, tomat, majs och ost. Chili Cheese med fyllning av majs, lök, cheddar, mozarella, färskost och grön chili. Fyll upp frysen med quesadillas och så tar barnen fram en förpackning när behov finns. Det är bara att värma på maten i micro direkt i förpackningen. Vill man ha en krispigare yta kan man steka på brödet lite snabbt efter uppvärmning. Hur enkelt som helst!

Bara att värma i micron och vill man kan man steka på en stund efteråt för krispigare yta.

Bara att värma i micron och vill man kan man steka på en stund efteråt för krispigare yta.

Jag köpte hem en förpackning av varje sort. Barnen fick själva laga till sina quesadillas. Jag hjälpte till att skära de grönsaker respektive barn önskade sig (bara för att curla lite grann) och lägga upp gräddfil. Filippa ville ha Chili Cheese och Gus Chicken Taco. Vilken tur för mig. Det vanliga är att barnen annars vill ha precis det den andra vill ha!

Filippas mat till vänster, Gustafs mat till höger.

Filippas mat till vänster, Gustafs mat till höger.

Stolt quesadillas-kock!

Stolt quesadillas-kock!

Bara tummen upp från båda barnen. Galet gott var betyget! Med tanke på att tacos är deras favoritmat var det höga betyget föga förvånande.

Smidiga mellanmålslösningar gillas av oss föräldrar!

Smidiga mellanmålslösningar gillas av oss föräldrar!

Från en förälders synvinkel är detta ett helt okej alternativ. Näringsvärdet är inte helt uppåt väggarna trots allt. Det är dessutom mycket bättre än klassikerna Oboy och limpsmörgåsar, chokladbollstillverkning eller ätande av sockerkakssmet som man minns från sin egen barndom.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Ser ju riktigt gott ut! Ska definitivt testa detta! ツ Kram! ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *