Spännande nyheter från Pastejköket
Jag gillar leverpastej. En god smörgås med smör, leverpastej och toppad med färsk eller inlagd gurka. Mums! Min favorit är skivbar leverpastej. Bredbar är också supergott och framför allt mer praktiskt. Förutom att leverpastej smakar gott är det även en bra källa till järn. Ja, det förekommer skumma saker på ingredienslistan men det är väl mer regel än undantag idag. Nu kommer det spännande nyheter från Pastejköket.
Nyheterna är dels kycklingpastej, dels vegetarisk pastej. Vi börjar med kycklingpastejen. Mycket krämig och lätt att bre på smörgåsen. Smakar precis som ”vanlig” pastej. Riktigt god! Förutom att den smakar ljuvligt är den ett magrare alternativ än köttpastejen och mer klimatsmart.
Och så till den av många mycket efterlängtade vegetariska pastejen. Den är 100% vegetarisk. Är gjord på ärtprotein med smak av Karl Johan-svamp. Den är krämig men något mer kompakt än kycklingpastejen. Pastejen har en grundsmak jag som köttätare inte är bekant med. Fick smaka flera gånger för att få en klarare bild. Dessutom är den markant pepprig. Inte alls äcklig utan helt klart godkänd. Tar bara ett tag att vänja sig vid! Perfekt både för vegetarianer och för oss flexiterianer som vill hitta ett nytt pålägg till vår smörgås och göra ett mer klimatsmart val.
Det roliga var att till och med Gustaf som är ”allergisk” mot allt vad grönsaker och vegetariskt innebär tyckte den vegetariska pastejen var god (han, liksom vi, var stormförtjust i kycklingpastejen). Jag tog också med den vegetariska till jobbet och lät mina vegetarian-kollegor smaka. De älskade den och jag vet att den ena i alla fall på lunchen sprang ner till affären och köpte en egen förpackning. Tummen upp med andra ord till nyheterna från Pastejköket!
Senaste kommentarer