Sparrissoppa med räkor och quesadillas
Här i Stockholm är det -15 grader ute. Brasan är tänd och det är en given dag för soppa. Det blev sparrissoppa toppad med räkor och creme fraiche. Till detta quesadillas. Quesadillas görs genom att ta ett tortillabröd, lägga ost på hela brödet, täcka med ett till tortillabröd och steka några minuter på varje sida i en stekpanna med lite fett i.
Sparrissoppa, 4 port
350 g + 50 g fryst grön sparris
2 hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
½ dl hackad gräslök
2 dl lätt creme fraiche
1 krm salt
Skär 350 g sparris i mindre bitar. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i sparris och gräslök. Sjud tills sparrisen mjuknat, ca 15 minuter. Mixa soppan slät. Rör i creme fraiche. Smaka av med salt. Skär 50 g sparris i mindre bitar och rör ned i soppan.
Senaste kommentarer