Sparrissoppa med räkor och quesadillas

Värmande soppa

Värmande soppa

Här i Stockholm är det -15 grader ute. Brasan är tänd och det är en given dag för soppa. Det blev sparrissoppa toppad med räkor och creme fraiche. Till detta quesadillas. Quesadillas görs genom att ta ett tortillabröd, lägga ost på hela brödet, täcka med ett till tortillabröd och steka några minuter på varje sida i en stekpanna med lite fett i.

Sparrissoppa, 4 port

350 g + 50 g fryst grön sparris
2 hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
½ dl hackad gräslök
2 dl lätt creme fraiche
1 krm salt

Skär 350 g sparris i mindre bitar. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i sparris och gräslök. Sjud tills sparrisen mjuknat, ca 15 minuter. Mixa soppan slät. Rör i creme fraiche. Smaka av med salt. Skär 50 g sparris i mindre bitar och rör ned i soppan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *