Lobster rolls
Jag har länge suktats av smaskiga bilder på hamburgare och lobster rolls från restaurangen Burger and Lobster. En restaurang jag mer än gärna skulle vilja besöka. Det har liksom inte blivit av bara. Det var mer än ett halvår sedan jag var ute och åt på tu man hand med maken (galapremiären räknas inte då vi bara skulle slänga i oss något snabbt innan bion) och det kanske inte är ett ställe vi åker till med barnen. Jag älskar hummer (och hamburgare). Det äter man typ aldrig.
Efter nyår fyndade jag en hummer som var på ”rea”, 59.90 kr istället för 99 kr. Och kommer inte lobster rolls till mig får jag komma till lobster rolls. Jag gjorde därför mina egna lobster rolls för att testa. Receptet såg jag på Leila Lindholms nyårsprogram och det såg otroligt gott och fräscht ut. Och det var precis så gott som jag hade föreställt mig. Smakrik hummerröra med lagom stora bitar, fräsch gurka och frasigt bröd. Mums! Hela familjen älskade det – stor som liten! Kan tänka mig att det är ännu godare ute på restaurang.
Lobster rolls, 12 snittar
3 färska humrar
3 msk majonnäs
0,5 klyfta vitlök, riven
1 kruka koriander, finhackad
tabasco
svartpeppar från kvarn
salladslök
6 brioche hamburgerbröd
olivolja
Picklad gurka:
1 gurka
1 tsk socker
1 msk vitvinsvinäger
flingsalt
Rensa hummern och ta ur hummerrommen från huvudet. Tärna köttet. Blanda kött och rom med majonnäs, riven vitlök, koriander, några droppar tabasco och svartpeppar. Skala, kärna ur och tärna gurka och blanda med socker, vitvinsvinäger och flingsalt. Skiva salladslöken (den gröna delen). Pensla briochebröden med olivolja på båda sidor och stek i en grillpanna tills de får färg. Dela bröden i halvor och fyll varje botten med hummerröra. Lägg på salladslök, picklad gurka och slutligen locket. Stick gärna ner en pinne i varje.
Senaste kommentarer