Starpr:s pressevent

Igår gick pr-byrån Star Public Relations pressevent för Mat & Dryck samt Hem & Design av stapeln på Summit i Stockholm. Jag var inbjuden och självklart passade jag på att mingla runt.

Det hölls en jätteintressant och rolig föreläsning med Lotta Lundgren – matskribent och kokboksförfattare. Hon pratade om västerländsk matkultur, vårt förhållande till mat och matens statusresa. Hon tog upp ämnet dyra kök och matlagning som statusmarkör och behandlade även frågeställningen varför mat och varför nu.

Flera utställare fanns på plats och presenterade vårens och sommarens nyheter. Här är lite mingelkort från ett urval av de som var med.

Bosch presenterade sin nya köksserie ”Food Freshness” med fokus på energieffektiva och funktionella kylskåp som gör maten håller längre. De bjöd på fantastiskt goda små snittar.

Brittiska företaget Ella’s kitchen presenterade sin ekologiska barnmat som köps i bekväma, återvinnbara påsar. Häll ut i tallrik eller ät den direkt från förpackningen.

God Morgon juice presenterade sina nya Premium juicer ”Extra Fine”. De kommer i fyra nya smaker packeterade i svarta, lite finare förpackningar samt en helt färskpressad premiumjuice i praktisk plastflaska med skruvkork.

Jacob Öqvist presenterade Quorns nya vegetariska falukorv genom att laga en helt sagolik korv stroganoff. Väl tillagat som det var kunde jag inte känna någon skillnad mot vanlig falukorv.

Företaget Mutti presenterade sin nya ketchup. 1 kg ketchup innehåller 2,2 kg  100 % italienska tomater. Tomatinnehållet är 68 % (jfm Heinz 55 % och Felix 60% tomatpuré). Den smakade verkligen tomat, precis som man önskar att en ketchup ska smaka. De presenterade även sina krossade tomater innehållande örter resp vitlök samt sina väldigt goda hela tomater på burk.

Det bjöds på en riktigt god lunchbuffé bestående av bland annat lantbröd, stark köttsallad, lax, kyckling med fem olika kryddor, bön- och ärtsallad, stora bulgur, sallad med champinjoner. Efter maten fanns det fruktspett, underbara frasiga chokladcroissanter och bullar. Givetvis kunde jag inte låta bli att äta av allt det goda. Jag passade även på att äta upp snittarna jag fick med mig från Electrolux-eventet (en snitt med pilgrimsmussla och löjrom, en med carpaccio, en med lax, två ostar från Orviken med marmelader på, en efterrättssnitt med mango och maräng). Behöver jag säga att det var gott?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *