Svenskarnas filmvanor 2014

Presslunch i filmens tecken

I veckan var jag inbjuden av SF Anytime till en presslunch i filmens tecken. Vi fick ta del av SF Anytimes stora undersökning av svenskarnas filmvanor. Konferencier var skådisen Maria Sid, aktuell i den svenska dramakomedin Hallåhallå men som även har spelat mamman i Hotell Gyllene Knorren.

Maria Sid

Maria Sid berättade och visade klipp från sin film Hallåhallå som snart kommer att visas på SF Anytime. Den har jag faktiskt inte sett (ja, jag konsumerar enormt mycket film och tv-serier) och efter denna presentation ser jag ännu mer fram emot att se den. Den verkar riktigt bra! Älskar dessutom svenska filmer. Hon berättade också lite skvaller från filmfestivalen i Cannes hon nyligen besökt och släppte nyheten att hon ska vara med i uppföljaren till Så som i himmelen som precis ska börja spelas in och får namnet Så ock på jorden. Hur mycket ser jag inte fram emot den filmen?!?!

Marta på SF Anytime

Vi fick också en presentation av marknadschefen Marta på SF Anytime om Video On Demand (VOD) och hur enkelt och smidigt det är att hyra film via dom på nätet. Jag kan ju redan allt om det där. Jag hyr ofta film av dom eller någon av deras konkurrenter. Tycker det är riktigt smidigt. Ser faktiskt inte några nackdelar. Barnen tycker dock det är roligare att gå i en fysisk butik och välja film, men för mig överväger smidigheten att hyra på nätet. De pratade också om andra abonnemangstjänster som Netflix, Viaplay etc (själva har vi Netflix, Viaplay, HBO Nordic och TV4 play premium). Dessa får filmerna ca 1-2 år efter att de släpps på de sajter som har styckvis uthyrning.

Hur ser vi då på film idag och hur kommer vi se på film i framtiden? Tydligt är att allt fler hyr film online. Många tror också att de i framtiden kommer se mindre film via den vanliga tv-tablån och istället gå över till digitala onlinetjänster. Anledningen är att man tycker det är enkelt och bekvämt, man slipper lämna tillbaka filmer och man slipper tänka på öppettider. Barn och film då? Fler än varannan medger att de använder film som barnpassning. Många av föräldrarna gör sitt bästa för att påverka sina barns filmval. De allra flesta av dessa svarar att anledning är att skydda barnen från filmer som innehåller våldsscener. Näst vanligaste anledningen är nostalgi, dvs man försöker påverka sitt barn att se filmer man själv växt upp med. Intressant!

Presentation av LG Electronics

Sist men inte minst fick vi en presentation av LG Electronics som visade upp sin nya Smart TV samt hur man bäst använder SF Anytimes app som gör det möjligt att hyra film via tv:n direkt från soffan. Jag och Mattias är i köpartagen av en ny tv så det här var mycket intressant. Jag blev helt såld (jag är nog väldigt lättpåverkad och lättövertalad)! Mattias som är den teknikkunnige här hemma får kolla igenom broschyren jag fick med hem och så får vi se om och vad vi slår till på.

Räckcocktail

HamburgareLunchen är serverad!

Cheesecake

I samband med presentationen serverades en speciellt framtagen trerättersmeny inspirerad av filmerna American Hustle, Dallas Buyers Club och Frost. Förrätten var räkcocktail a la American Hustle, huvudrätten var dallas burger från Dallas Buyers Club (tryckte i mig ett gäng sådana) och efterrätten en frozen cheesecake från Frost. Riktigt gott allting!

Hur konsumerar du film?

Posering

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *