Brödnyheter från Pågen

Som ni vet älskar jag bröd. Jag äter ett par skivor till frukost varje dag, vardag som helg. Sedan blir det ofta ett par brödskivor som en del av mitt mellanmål på eftermiddagen. Alltid med smör eller messmör och gott pålägg på. Jag varierar mig mellan hembakat och köpebröd, mellan grovt och ljust, mellan portionsbröd och limpa, med frön/nötter eller utan detta.

Nyheter från Pågens!

Nyheter från Pågens!

Nu har äntligen Pågens brödnyheter för försommaren och sommaren kommit. Så fort det kommer nyheter måste jag testa. Tänk om man hittar ett nytt guldkorn man inte vill vara utan! Till försommaren kommer det både skorpor, mjukbröd och ny smak på de populära gifflarna.

Pågen Emma - goda, knapriga skorpor för alla tillfällen!

Pågen Emma – goda, knapriga skorpor för alla tillfällen!

Låt mig börjar med skorporna. Förut hette de Krisprolls. Nu har de fått nytt namn, Pågen Emma, men det är fortfarande samma goda, naturliga och krispiga skorpor som det alltid har varit. Skorporna finns som tidigare i de klassiska skorpsmakerna vete-, kardemumma och fullkorn samt de med sunda ingredienser som müsli, blåbär och tranbär!

Pågen Emma passar lika bra till fika, utflykten, mellanmål, frukost eller när du bara är hungrig eller sugen på något.

Pågen Gifflar Mandel - en picknickfavorit.

Pågen Gifflar Mandel – en picknickfavorit.

I samband med att det blir varmare längtar vi svenskar ut i solen och fikat flyttar ut i gröngräs, skog och mark. Picknick är en svensk favorit när vår- och sommarsäsongen kommer. Orkar man inte baka själv är Pågen Gifflar perfekta att ta med på utflykten. Lagom storlek och mycket goda! Nu kommer de i en ny fräsch mandelsmak.

Hamburgerbröd i miniformat.

Hamburgerbröd i miniformat.

Hamburgertrenden växer så att det knakar i Sverige. Det poppar upp riktigt bra hamburgerhak till höger och vänster. Senaste nytt är minihamburgare, så kallade sliders, dvs hamburgare i miniformat som ofta serveras som förrätt eller som huvudrätt men då med 3-4 st på tallriken. Självklart hakar brödleverantörerna på. Pågen lanserar nu små minihamburgerbröd för att kunna göra dessa sliders. Det är samma mjuka hamburgerbröd som annars, men som sagt i miniformat.

Genom historien har vi gått från långsamma brödbak via industriell stordrift till att återigen uppskatta det hantverksmässiga. Ganska ironiskt! Surdegstrenden är alltså fortfarande stark och som ett led i detta är övriga mjuka brödnyheter just olika surdegsbröd.

Mjukt bröd från Pågens.

Mjukt bröd från Pågens.

Surdegsbrödet Blåbärslust är ett surdegsbröd bakat med fullkorn och med blåbär som bidrar med sötma och syrlighet. Det är ett säsongsbröd som bara säljs under begränsad tid.

Matildas surdegsbröd i två varianter.

Matilda surdegsbröd i två varianter.

Matlidas är två helt nya surdegsbröd, döpta efter en av Pågenbageriets grundare Matilda Påhlsson. Matildas surdegsbröd är bakat enligt tradition och innehåller vete, råg och en stor del surdeg. Det är smakrika och saftiga bröd med frisk och syrlig smak av surdeg. Bröden heter Matildas grova surdegsbröd och Matildas fina surdegsbröd.

Jag längtar efter att få sätta tänderna i samtliga dessa go’bitar och återkommer självklart med recension!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Ruth.Franzen skriver:

    Var finns Pågens LEVA bröd till salu i Uppsala eller i Stockholm? Har inte lyckats hitta det på länge, mycket länge faktiskt. Tacksam för svar med goda tips.
    Ruth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *