Som jag lovat

Pestoöverbakad lax

Följer ni Livsmedelsverkets rekommendationer att äta fisk 2-3 gånger i veckan? Fisk är ju rena rama hälsobomben! Hur mycket jag än älskar lax, röding, böckling, torsk, sardiner, makrill etc äter vi det tyvärr lite för sällan. Speciellt så här i grilltider får ofta fisken ligga kvar i kyl/frys/affär och istället åker köttet fram. Konstigt, grillad fisk är ju så gott men det är den bistra sanningen!

Mums filibabba!

Men som jag lovat försöker jag bättra mig. I veckan blev det lax till middag en kväll. Lax toppad med hemgjord pesto och serverat med ris och grönsaker. Behöver jag säga att det var jättegott?! Näe, det vet ni!

Hemmagjord pesto

Pesto ca 4 dl (håller ca 1 vecka i kylskåp)

50 g pinjenötter
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
2½ dl olivolja
ca 200 g parmesanost i små bitar
en skvätt vatten

Rosta pinjenötterna. Låt svalna. Mixa sedan ihop alla ingredienserna och även pinjenötterna till en slät pesto.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *