Som jag lovat
Följer ni Livsmedelsverkets rekommendationer att äta fisk 2-3 gånger i veckan? Fisk är ju rena rama hälsobomben! Hur mycket jag än älskar lax, röding, böckling, torsk, sardiner, makrill etc äter vi det tyvärr lite för sällan. Speciellt så här i grilltider får ofta fisken ligga kvar i kyl/frys/affär och istället åker köttet fram. Konstigt, grillad fisk är ju så gott men det är den bistra sanningen!
Men som jag lovat försöker jag bättra mig. I veckan blev det lax till middag en kväll. Lax toppad med hemgjord pesto och serverat med ris och grönsaker. Behöver jag säga att det var jättegott?! Näe, det vet ni!
Hemmagjord pesto
Pesto ca 4 dl (håller ca 1 vecka i kylskåp)
50 g pinjenötter
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
2½ dl olivolja
ca 200 g parmesanost i små bitar
en skvätt vatten
Rosta pinjenötterna. Låt svalna. Mixa sedan ihop alla ingredienserna och även pinjenötterna till en slät pesto.
Senaste kommentarer