Restaurang Yellow

Restaurang Yellow

Restaurang Yellow

Initiativtagare och ägare  Filmon Michael

Initiativtagare och ägare Filmon Michael

Köksmästare Fanny Rönnblom och Andreas Freij

Köksmästare Fanny Rönnblom och Andreas Freij.

Drift- och barchef Oscar Högberg.

Drift- och barchef Oscar Högberg.

Idag fick jag njuta av god mat och dryck på restaurang Yellow som öppnar imorgon. Restaurangen ligger vid korsningen Regeringsgatan och Jakobsbergsgatan i centrala Stockholm. Initiativtagare och ägare till Yellow är Filmon Michael. Filmon har tidigare bland annat varit med i dansgruppen Bounce samt jobbat som klubbvärd på Sturecompagniet. Köksmästare på Yellow blir Fanny Rönnblom och Andreas Freij, drift- och barchef Oscar Högberg. Samtliga mycket duktiga, erfarna och högt meriterade.

Bardelen.

Bardelen.

Restaurangens öppna kök med rotisserie

Restaurangens öppna kök med rotisserie

På Yellow kommer mat och nöje att kombineras under avslappnade former. Ena delen består av en restaurang och lokalens andra del av en bar och dj-bås. Menyn har som namnet Yellow antyder byggts upp kring kyckling som råvara. Det kommer serveras klassiska kycklingrätter där några menyexempel innefattar ”Chicken and waffles” och ”Hot wings”, men också några mer nytänkande rätter. De kommer att ha öppet 7 dagar i veckan för både lunch och middag.

Dagens meny som är ett urval av det som kommer finnas på ordinarie menyn vid öppning.

Dagens meny som är ett urval av det som kommer finnas på ordinarie menyn vid öppning.

Restaurangen ligger en trappa ned i en ganska liten lokal. Det är en intim stämning, man får likt en svartklubbskänsla. Man kan dels sitta vid vanliga bord, vid högre barbord samt vid själva baren. Restaurangen rymmer 70 sittande gäster samt plats vid baren.

Fördrink och snacks vid ankomst.

Fördrink och snacks vid ankomst.

Mandelpotatischips och krispigt kycklingskinn med ramslöksdip.

Mandelpotatischips och krispigt kycklingskinn med ramslöksdip.

Mac n' cheese krokett.

Mac n’ cheese krokett.

Mango Russian till tilltugget.

Mango Russian till tilltugget.

Jag älskar kyckling och maten som serverades på presslunchen hade inte mycket mer att önska. Det vi fick njuta av är ett urval av de rätter som kommer att finnas på menyn. När vi kom serverades fördrink och snacks. Snacksen bestod av Mandelpotatischips och krispigt kycklingskinn med ramslöksdip samt Mac n’ cheese krokett som var friterad krokett med jalapeño. Den alkoholfria fördrinken Mango Russian med mangoreduktion och Russian var helt magiskt god! Receptet får ni nedan. Den här drinken ska jag garanterat dricka mer av redan till helgen.

Förrätten förbereds i det öppna köket.

Förrätten förbereds i det öppna köket.

Hemgjord ravioli fylld med kycklingmousseline samt jordärtskocka och parmesanskum.

Hemgjord ravioli fylld med kycklingmousseline samt jordärtskocka och parmesanskum.

Den här raviolin ville man bara ha mer av - så gott!

Den här raviolin ville man bara ha mer av – så gott!

Rotisseriekyckling med krispig potatis, majskolv, kall ramslökssås och sallad.

Rotisseriekyckling med krispig potatis, majskolv, kall ramslökssås och sallad.

Alltså kombon kyckling, potatis, majskolv, sallad och sås!!!

Alltså kombon kyckling, potatis, majskolv, sallad och sås!!!

Det vi alla har väntat på - desserten!

Det vi alla har väntat på – desserten!

Friterad munk fylld med saltkolakräm vänd i hallonsocker och till detta rårörda bär och nysnurrad hallonsorbet - tror jag dog en smula så gott!

Friterad munk fylld med saltkolakräm vänd i hallonsocker och till detta rårörda bär och nysnurrad hallonsorbet – tror jag dog en smula så gott!

Till förrätt serverades hemgjord ravioli fylld med kycklingmousseline samt jordärtskocka och parmesanskum. Till varmrätt Rotisseriekyckling med krispig potatis, majskolv, kall ramslökssås och sallad. Till dessert friterad munk fylld med saltkolakräm vänd i hallonsocker och till detta rårörda bär och nysnurrad hallonsorbet (föreställ er kombinationen salt, sött, krispigt och mjukt – tror jag dör en smula så gott det var). Till samtliga rätter fina anpassade viner. Alltså hur gott?! Min absoluta favorit blev raviolin. Den kommer också att finnas som huvudrätt.

Kycklingen och snacksen är kryddade med Yellows speciellt framtagna kycklingrub. Denna kryddmix kommer framöver troligtvis också finnas till försäljning.

Priserna är rimliga och maten lagad med kärlek. Man märker att personalen brinner för råvaran, maten som serveras, drycken samt om gästerna. Jag kommer garanterat göra ett besök framöver när allt satt sig. Det finns en del ”barnsjukdomar” i rätterna som kan rättas till och bli snäppet bättre. Restaurang Yellow kommer att bli ett trevligt inslag i Stockholms restaurangdjungel!

Mango Russian

Mango Russian

Mango Russian

2 cl mango cordial
2 cl citronjuice
Toppa med Russian och garnera med en citronskiva.

 Mangocordial

Lika delar Mangopuré och Vitt vin
Mörk sirap
Sockerlag
Limejuice

Bygg direkt i glaset och toppa med Russian, servera med en citronskiva och lite torkad mango.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *