Sveriges Mästerkock 2015 – MAT av Mastio

Vinnare Sveriges Mästerkock 2015 - Sandra Mastio

Vinnare Sveriges Mästerkock 2015 – Sandra Mastio

Ett signerat exemplar - GLÄDJE!!!

Ett signerat exemplar – GLÄDJE!!!

I början på april korades Sveriges Mästerkock 2015. Vinnare blev Sandra Mastio. Sandra var under hela programserien en av mina favoriter! En del av priset var att få ge ut en kokbok hos Bonnier Fakta och nu finns MAT av Mastio äntligen i butik. Hur glad blir man inte när ett signerat ex dyker rakt ner i min brevlåda?! Och hur glad blir man inte när man har 104 sidor matinspiration framför sig?!

Spännande recept med Aubergine.

Spännande recept med Aubergine.

En god och fräsch sallad på härliga vårprimörer!

En god och fräsch sallad.

Att arbeta fram och fokusera på smaker utan att krångla till det är den röda tråden i MAT av Mastio. Redan i förordet uppmuntras vi att låta känslan för matlagning komma krypande – en lust att smaka, laga, leka och testa i köket. Man ska inte vara rädd för att misslyckas. Våga förändra och experimentera. Vi ska se recepten som inspiration och våga sätta vår egen prägel på maten.

Enkel pastarätt med en extra knorr.

Enkel pastarätt med en extra knorr.

Comfort Food när den är som bäst!

Comfort Food när den är som bäst!

Recepten är indelade i fem kapitel: Grönt, Sallad, Soppa, Comfort food och Sött. Alla med inspirerande texter, lockande recept och frestande bilder. Jag tycker det är en bra blandning mellan lättlagade och mer avancerade rätter. Flera av rätterna har en extra skruv som jag tycker visar på Sandras experimentlusta och matglädje. Boken avslutas med ett kapitel med tips på oumbärliga bra-att-ha-recept och vad som bör finnas i skafferiet. En riktig guldgruva tycker jag!

En dessert to-die-for!

En dessert to-die-for!

Oumbärliga bra-att-ha-recept!

Oumbärliga bra-att-ha-recept!

Sandras kokbok får högsta betyg av mig. En otrolig inspirationskälla som kommer ge mig feeling i köket för många middagar framöver. Det är många recept som jag vill testa och jag bara längtar efter att få sätta igång.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *