Doft av ingefära, kanel, kryddnejlika och kardemumma

Tänk er, snart är faktiskt julen här. Bara 2 månader kvar… Ja, jag känner redan stressen komma smygande! Man är lika glad för att julen komma skall som glad för att den sedan är över.

I vilket fall, jag förknippar julen med alla härliga dofter som sprider sig i huset. Det är doften av tänd brasa, hyacinter och julblommor, apelsiner preparerade med nejlikor, svenska äpplen, choklad-, knäck och koladofter, doften från en julskinka som står i ugn eller risgrynsgröten på spisen. Men godast doftar nog kryddorna från julbaket. Ingefära, kanel, kryddnejlika och kardemumma har en självklar plats i våra svenska baktraditioner och finns bland annat i pepparkaka. Det är nog den smaken de flesta av oss starkast förknippar med jul.

För att dra växlar på detta kommer det många livsmedel med ”special edition” så här till jul med just pepparkakssmak.  Brödföretaget Pågen är en av dessa. De lanserar nu två julnyheter med pepparkakssmak – Pågen Gifflar Gingerbread och Krisprolls Gingerbread. Två storsäljare som alltså kläs i julskrud!

Till kvällsfika testade jag idag nyheten Krisprolls Gingerbread. En åt jag naturell och en med smör och smakrik ost. Skorpan har en tydlig men ändå mild pepparkakssmak som sätter en extra knorr på det hela. Den smakade helt okej och bäst var den i kombination med en smakrik ost. Jag tror den skulle passa ganska bra till exempel på ett adventsmingel eller liknande. Med andra ord en helt okej julskorpa som var rolig att testa men är inget jag går igång på.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *