Matlagning med Tina Nordström och Tefal
Igår var jag inbjuden till att laga en trerätters middag tillsammans med Tefal, Tina Nordström (aka Mat-Tina), hennes sidekick Benny Cederberg och ett gäng andra trevliga blogg-/presskollegor. Eventet ägde rum i Rent a chefs matlagningsstudio här i Stockholm.
När vi kom blev vi bjudna på gott bubbel och blev sedan indelade i tre grupper – ingen rast ingen ro. Här fick man inget serverat utan nu skulle Tefals produkter och vår skicklighet i köket under Tinas ledning sättas på prov. En grupp skulle göra förrätten, en grupp huvudrätten och en grupp efterrätten. Jag hamnade i huvudrättsgruppen.
På menyn stod till förrätt snabb ostfondue med parmesanbröd, huvudrätt senapspanerade lammkotletter med varma druvor och oliver och till efterrätt pannkaka med hemgjord nutella. Vin eller alkoholfritt till detta. Alltså, det vattnas i munnen igen bara jag skriver om maten!!! Alla recept kommer i ett separat inlägg.
På en timme skulle maten vara klar. Inga problem – vi hade bra teamwork i vår grupp och höll tiden perfekt. Vi stekte kotletterna i Tefals keramiska stekpanna med värmekontroll och jag kan lova att det är en av de bättre pannorna jag testat. Jämn värme och perfekt resultat.
Jag vill också nämna några ord om den varma druv- och olivsalladen som serverades till kotletterna. Det låter kanske som en udda kombination och underligt tillbehör, men det var fantastiskt fräscht, gott och välsmakande. Perfekt tillbehör till sommarens alla grillmiddagar.
Under matlagningen gick Tina omkring bland grupperna och gav tips, inspiration och svarade på allas frågor. Hon är verkligen precis så där glad, härlig och inspirerande som man ser på TV. En otrolig kvinna som jag hoppas få träffa igen och jag ser verkligen fram emot att inspireras av hennes nya kokbok Tinas sommar som kommer ut i mitten av maj.
När alla var klara fick vi sätta oss till bords och njuta av allt det goda.
Förrätten en riktigt njutning för alla, men framför allt för alla ostälskare. Parmesanpanerat surdegsbröd som doppades i en riktigt smakrik vitlökspimpad Vacheron mont d’or-ost (går att byta ut mot tex Brie eller annan krämig ost). Den förrätten ska jag kopiera rakt av och servera vid nästa middag.
Huvudrätten som sagt mycket krispigt och gott lamm med fräsch och god vindruv- och olivsallad. Servera gärna med nypotatis till nu när den gör entré för säsongen.
Efterrätten – så enkelt men såååå gott!!!! Hemgjord nutella – varför har jag inte gjort det förut?!?!? Har nog aldrig ätit något godare. Slickade i princip skålen på bordet för att få ut varje smula. En perfekt avslutning på en underbar middag.
Tack Tefal, Tina Nordström, Benny Cederberg, alla bloggkollegor och JMW kommunikation för ett jättetrevligt event!
(Bättre bilder kommer – fotografen som fanns på plats ska skicka ut sina bilder).
Senaste kommentarer