TÄVLING – Vinn boken Supermat

Som jag skrev om för några dagar sedan har trenden att dricka, äta och leva nyttigt kommit för att stanna. Det är inne med Supermat och Raw food. Man behöver självklart inte gå all in. Ta till dig det som du gillar och som passar dig och din livsstil. När jag skrev om detta fick jag frågan från en läsare vad supermat är. Det är helt enkelt mat från naturen med naturligt innehåll av mycket höga koncentrationer av viktiga näringsämnen. Supermaten är enormt koncentrerad och därför behöver vi bara äta små mängder av det. Den består av förädlade och mycket kraftfulla växter eller delar av växter. Det kan vara alger, gräsarter, örter, rötter, grönsaker, frukt och bär och ofta också särskilt näringsrika delar av en växt som visar sig vara extra näringsrika.

Produkter från Supernature

Produkter från Supernature

Redan 2014 kom jag i kontakt med företaget Supernature och fick testa deras utbud av supermat som serverades i form av nyttigt snacks och gröna drinkar. Med hem fick jag även boken Supermat – Läkande mat från naturens hjärta av John Opsahl. Boken är tänkt som en uppslagsbok i ämnet supermat och innehåller förutom en introduktion till begreppet också beskrivningar av olika ingredienser samt recept för hur de kan användas i matlagningen.

John Opsahl - Supernatures grundare och frontfigur

John Opsahl – Supernatures grundare och frontfigur

Nu vill jag även ge dig chansen att få lära dig allt om supermat. Jag tävlar nämligen ut boken Supermat till fem (5) personer. Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna är att i en kommentar till detta inlägg svara på följande enkla fråga – Vilket år vann boken priset Årets Måltidslitteratur, i kategorin Nordisk Måltidslitteratur? Du ska också motivera varför just du vill vinna denna bok. Dela gärna tävlingen på Facebook eller Instagram. Tävlingen avslutas onsdag 19 oktober kl 20:00. Lycka till!

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

31 svar

 1. Emma skriver:

  Boken vann pris 2014.
  Hemma med en liten 1åring och mina matrutiner är inte alls bra just nu, stressar i mig maten och magen är inte alls med. Vill hitta tillbaka till bra mat och rutiner som även kan delas med familjen

 2. Boken vann 2014 🙂 Jag vill gärna vinna boken då jag älskar såna här typer av böcker men saknar denna i min samling. Håller tummarna 🙂 Kram

 3. Sara skriver:

  Boken vann 2014
  Jag vill gärna vinna boken, försöker hitta en ”lagom” och vill gärna läsa in mig mer på ämnet. Upplever att jag har svårt att hitta en bra balans, blir ofta allt eller inget men uppfattar att denna boken hade varit läsvärd och hjälpt mig
  Så jag håller tummarna……

 4. Anneli skriver:

  Boken vann 2014.
  Jag skulle verkligen gärna vilja vinna så den kan ge mig extra krut i min vardag.
  Just nu håller jag på med min hälsoresa, där jag både behöver förlora mer vikt för nå normalvikt men jag lär mig samtidigt en hållbarhet med aktiv träning och hälsosam kost/regelbundet, något som jag vill ha livet ut.
  Detta skulle vara ett guldkorn och en sådan stor hjälp på traven för mig! Kramar!

 5. Jerker skriver:

  Boken vann 2014 🙂

  Både jag och min fru tycker det är kul att odla i vår egen trädgård och att försöka komma på mat att göra av det vi odlar som blir så gott och nyttigt också. Även om gillar att göra och äta kakor och efterrätter också 🙂 Så här års blir det äpple både i de hemgjorda bröden och kakorna 🙂

 6. Annika skriver:

  Boken vann 2014

  Jag tycker det är väldigt viktigt vad man stoppar i sig. Att laga bra mat av bra råvaror och tänka till så att man får i sig allt man behöver för att orka med dagen. Den här boken läser jag gärna!

 7. Julianna Fredriksson skriver:

  Boken vann 2014.
  Jag vill hitta en bättre balans för att må bra i både kropp och själ. Så denna bok skulle ge mer inspiration och vilja att fortsätta min kamp mot ett bättre välmående och hälsa.

 8. irene skriver:

  Boken vann 2014.

  Den skulle jag vilja vinna o ge till min dotter som har problem med magen o läkarna har ingen susning, så nu får vi försöka lösa de själva på egen hand, Denna skulle vara guld värld just nu.

 9. Mariana Ehn skriver:

  Den här boken vann år 2014. Jag är trött på alla sockerfyllda halvfabrikat. Jag vill lära mig mer om naturlig supermat och jag vill dela med mig till alla jag känner :-D!

 10. sofi n skriver:

  År 2014 vann den. Hoppas verkligen på tur i tävlingen. En bok som verkligen skulle passa mig. Jag tränar och lever ett fullspäckat liv som kräver att den mat jag äter är av toppklass 🙂

 11. Anne skriver:

  År 2014
  Vill veta mer om vilken mat jag ska äta istället att köpa dyra hälsokost produkter

 12. Lina skriver:

  2014.
  Börjat ett sundare liv -10 kg, men mer ska de bli, behöver pepp o tips, denna bok vore toppen!

 13. Jessica Hellström skriver:

  2014 vann boken årets Måltidslitteratur. Vill ge mina dagliga måltider en extra boost, skulle vara roligt att lära mig om supermat och ge kroppen det den behöver för att må bra.

 14. Amanda skriver:

  Svar: År 2014
  Har börjat träna och gått ner i vikt, skulle vara kul att gå ner mer genom att äta bra!

 15. Kristina skriver:

  2014.
  Jag vill bli en riktig super Mormor och bjuda mitt 3 månaders barnbarn
  på det bästa i framtiden.

 16. Helen skriver:

  Svar: År 2014
  Det skulle vara kul att lära sig att äta nyttigt, enkelt och gott och samtidigt få må bättre på köpet!

 17. Karin Forsberg skriver:

  Svar: 2014
  Från naturens hjärta till mitt hjärta som behöver SUPERMAT för att klara blodtrycket som snart når tak! Stöd får jag med John Opsahls bok, mannen som kan sin sak! Inspiration till kök, hälsa och liv…tack vare mat som är naturlig och färgglad, men INTE DYR OCH EXKLUSIV!

 18. Anette skriver:

  I 2014.
  Studenthjärnan skulle nog bli glad om den fick lite bättre näring..!

 19. Carola L skriver:

  Svar: 2014. Det skulle vara roligt att vinna denna toppenbok!

 20. Carola L skriver:

  Hmm skickades lite för fort…. Jag vill vinna för att jag behöver all hjälp jag kan få för att må bra!

 21. Sofia J skriver:

  Hej! Rätt svar på frågan är: 2014.
  Arbetar heltid och studerar på kvällar och helger kombinerat med träning så verkligen insett vikten av mat och sömn de sista åren. Dock blir det ofta pulver kombinerat med frukter/grönsaker mixat i en smoothie och vore fantastiskt med lite inspiration för förnyelse hemma i köket. =)

 22. Alexandra skriver:

  Boken vann priset 2014. Med en kraftig viktökning hade det varit skönt att få testa en helt ny inriktning som verkligen kan hjälpa en och få knopp och kropp att må bättre.

 23. Madelene.A skriver:

  Boken vann priset år 2014. Jag har efter en tuff cancerresa börjat tänka mera på vad jag äter. Äter numera bara vegetariskt och mår väldigt bra av det. Men jag behöver mera inspiration till nyttig och god mat ☺️ Så håller tummarna hårt nu och hoppas på lite tur! ??

 24. Sanna skriver:

  Svar: 2014

  Behöver verkligen en ny start i livet och har påbörjat en livstilsförändring som har gått lite sisådär. Hade varit underbart med lite ny inspiration och en spark i baken så jag fortsätter på rätt spår. Har ett antal överflödiga kilon som måste bort och vill få in sunda och bättre livsvanor i livet.

  Kram Sanna

 25. Annika Nilsson skriver:

  Svar: 2014
  Mitt hjärta slår volter av glädje! Det här är precis vad jag söker! Supermat är något som kommit för att stanna i vårt hem! Vi älskar det och vill ha all inspiration och alla tips vi kan få!

 26. Geo skriver:

  Svar: 2014

  Måste se till att skärpa till min kost och arbeta med en livstilsförändring. Det är verkligen viktigt då jag inte kan hålla på som jag har gjort sedan jag var ung. Inspirationen kan komma att hjälpa enormt! 🙂
  Supermat må ta min kost till andra dimensioner!

 27. Mikael skriver:

  Hej, svaret är 2014.

  Jag har gått igenom en livsförändring i och med en separation. Nu är jag påväg uppåt igen efter ett år i kris och kaos. För egen och sonens skull har jag försökt se till att allt skall fungera. Vad gäller mat så gäller egen lagad mat vilket jag är stolt över att ha lyckats med då det var som svårast. Men nu är det dags för nästa steg. Ge mig motivation med en bok. Om inte för min egen del så för en underbar 10-årings skull, Ha det, Mikael

 28. Kristina skriver:

  2014
  Dåligt immunförsvar, tappar hår, sköra naglar, fetma, trött och allmänt sliten. Inga sjukdomar som spökar… men jag tror jag kan finna svaret i denna bok. Jag är redo att ge kroppen det bränsle den förtjänar och behöver istället för det jag råkar vara sugen på. Måste bara lära mig hur jag matar den på bästa sätt, för det är jag usel på just nu.

 29. Lina skriver:

  2014
  Behöver få ny kraft o energi då jag är sjukskriven för svåra ryggbesvär med smärtproblematik. Tror man kan få mycket hjälp av rätt mat, behöver därför tipsen från denna bok.

 30. Jessica Sundberg skriver:

  Hej, Tävlingen om boken Supermat är över för länge sedan. Tävla gärna om två påsar Tutti Frutti istället. Vänligen, Jessica

 31. Sanna skriver:

  2014 vann boken!

  Fick upp ögonen för Raw food för ett tag sen, och älskar det verkligen. Har även två döttrar på 12 år, som valt att leva veganskt, och vill verkligen lära mig allt om supermat och liknande för att de ska kunna lära sig hur de ska äta bra, och för att jag ska kunna ge dem en bra och näringsriktig mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *