Tigers barnyoghurt med reducerat sockerinnehåll

Tigers barnyoghurt med reducerat sockerinnehåll

Tigers barnyoghurt med reducerat sockerinnehåll

Yoghurt, äpplen, vaniljstänger och pyssel - en bättre måndag helt enkelt!

Yoghurt, äpplen, vaniljstänger och pyssel – en bättre måndag helt enkelt!

Att jag tycker frukosten är dagens godaste och bästa måltid kan ni nog inte ha missat vid det här laget. En bra frukost A och O. Man bör få i sig 25% av dagens energiintag genom frukosten. Min frukost består ofta av gröt eller yoghurt och två smörgåsar. Tänk att jag aldrig tröttnar! Vad gäller yoghurt föredrar jag naturella alternativ som jag smaksätter med bär eller frukt och toppar med müsli eller granola. Barnen föredrar smaksatt yoghurt. En av favoritmärkena är Tigers yoghurt. De gillar de milda, goda smakerna och den släta konsistensen. Yoghurten är helt utan bitar då den är gjord på frukt-& bärpuréer/juicer. Nu kommer Tigers barnyoghurt med reducerat sockerinnehåll. Äntligen, som Gert Fylking skulle ha sagt!

Tigers yoghurt med 30% mindre socker.

Tigers yoghurt med 30% mindre socker.

En helt okej produkt numera!

En helt okej produkt numera!

Jag gillar inte att många av de livsmedelsprodukter som vänder sig till barn, som vi köper hem och barnen därmed lär sig att gilla är fullproppade med socker. Många av oss vuxna skulle aldrig själva äta dessa. Vi tycker de är för söta och onyttiga (men ändå får våra barn äta det?!). Därför gillar jag verkligen Tigers satsning på reducerat sockerinnehåll i samtliga smaker. 30% mindre socker, men med bibehållen smak och konsistens. Ett steg i rätt riktning! Nu tycker jag det rent innehållsmässigt är en helt okej produkt, även om jag helst skulle vilja att de åt de naturella alternativen. Men vad jag tycker och vad barnen väljer är en helt annan femma (känns det igen?!)…

Tigers yoghurt finns både i tetra på 1 liter samt små bägare.

Tigers yoghurt finns både i tetra på 1 liter samt små bägare.

Förutom att Tigers barnyoghurt nu har reducerat sockerinnehåll kommer de också med en ny smak. Den nya smaken är Vanilj & Äpple. En fullträff om ni frågar mig och barnen! Mest populärt hemma hos mig är dock bägarna. Det är tydligen nåt speciellt med att få äta direkt ur förpackningen. Smakerna är ju desamma som finns i 1-liters förpackningarna.

Tigers finns nu i smakerna Hallon, Päron, Jordgubb samt Vanilj/Äpple.

Tigers finns nu i smakerna Hallon, Päron, Jordgubb samt Vanilj/Äpple.

Barnen älskar bägarformatet.

Barnen älskar bägarformatet.

Yoghurten passar såklart lika bra till frukost, mellanmål och kvällsmål. Dock inte som lunch eller middag enligt min åsikt. Där drar jag min gräns!

Tigers barnyoghurt tillverkas i Sverige på mjölk från svenska kor, är utan tillsatser och färgämnen. Som kuriosa kan jag berätta att jag och barnen lärde känna Tiger redan 2014 då vi gjorde studiebesök på Kavli som är tillverkaren av Tigers yoghurt. Ett fantastiskt intressant och gott studiebesök för övrigt!

*** Inlägget baseras på produktprover men samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *