Nyttig och god råkostsallad

Nyttig och god råkostsallad

Nyttig och god råkostsallad

Nu är det snart säsong för rotfrukter (eller är den redan här?). Jag älskar rotfrukter! Speciellt de svenska. Jag köpte hem färsk, svensk vitkål och svenska morötter. Perfekt att använda i en fräsch nyttig och god råkostsallad. Testa gärna mitt recept på råkostsallad. Det är magiskt! Jag har fått receptet av min svärmor och kallar det därför svärmors råkostsallad. På hösten ser jag alltid till att ha minst en form eller burk med denna sallad i kylen. Nu när rotfrukterna är billiga och vanliga grönsaker är dyra ska man verkligen passa på att alltid ha en sats färdig i kylen.

Svärmors råkostsallad passar till de flesta maträtter och håller upp till två veckor i kylskåp (men så länge räcker den sällan). Jag utesluter alltid löken ur receptet. Varken Mattias eller Gustaf gillar lök. Jag och Filippa är tvärtom. Vi älskar lök! Men man måste anpassa sig så att alla kan äta. Testa er fram vad som passar era smaklökar bäst. Det går även att blanda in andra rotfrukter som kålrabbi och fänkål för att nämna några.

Svärmors råkostsallad

Svärmors råkostsallad

Svärmors råkostsallad, ca 2 glassformar

1 vitkålshuvud
5-6 morötter
2 gula lökar

Riv allt. Koka upp 3/4 dl äppelcidervinäger, 3/4 dl matolja samt 1½ msk socker. Rör om och häll över råkosten. Låt stå i kylen. Detta håller ca 1-2 veckor i kylskåp.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *